Foto: Olof Tholander

Höstens konserter

Välkommen till våra musikgudstjänster och konserter i höst!

Carolina och Olof Tholander och Simon Danell ger en konsert med jubilarer. Foto: Sabina Wixner och Olof Tholander

Konsert med jubilarer

NÄR: SÖNDAG 27 SEPTEMBER KL. 17 & 19
VAR: FRILLESTADS KYRKA

I Frillestad uppmärksammar vi två av årets jubilarer: Beethoven som föddes för 250 år sedan och Torsten Nilsson som i år skulle fyllt 100 år. Det är Carolina Tholander, sopran, Simon Danell, piano, Regimantas Stankus, trombon, och Olof Tholander, orgel och piano, som bjuder på ett program med musik av dessa jubilarer. Simon Danell spelar Beethovens berömda ”Für Elise” och den välkända ”Månskenssonaten”.

Tonsättaren Torsten Nilsson skulle ha fyllt 100 år i år.

Tonsättaren Torsten Nilsson föddes i Kullabygden och verkade bland annat i Mariakyrkan i Helsingborg och i Stockholm. Carolina Tholander framför några av Torsten Nilssons fina sånger som ”Höstmorgon i Stockholm”, men också den dramatiska texten om profetens Jesajas kallelse tonsatt för sopran och orgel. Vidare blir det ”Concertino” för trombon och orgel – ett stycke som utnyttjar instrumentens hela register.

Maria Dahlman medverkar med en andakt.

Plats kan förbokas:

Inträdet är fritt, men plats kan förbokas på telefon 042-717 60.

Konserten ges både klockan 17 och klockan 19 med samma program.

På grund av pandemin ryms högst 50 personer i kyrkan varje gång och besökarna sitter på varannan bänk.

Ludwig van Beethoven föddes för 250 år sedan.
Lövsångarna och Lövmix sjunger i Välluvs kyrka. Foto: Olof Tholander

Musikkafé

NÄR: LÖRDAG 17 OKTOBER KL. 15
VAR: I trädgården vid VÄLLUVS FÖRSAMLINGSGÅRD

Välkommen till en härlig eftermiddag med barnkörerna Lövsångarna och Lövmix. Vi får lyssna till vår svenska sångskatt av våra bästa barnvisor. Nynna med i Astrid Lindgren-sångerna, bli varm i kroppen av Alice Tegnérs visor och klappa i takt till välkända toner som det svänger om. Körerna leds av Carolina Tholander och medverkande präst är Maria Dahlman.

Medtag egen kaffekorg och gärna en varm filt!

Arrangemanget genomförs utomhus i tältet i trädgården vid Välluvs församlingsgård.

Plats kan förbokas på telefon 042-717 60.

Ljusen lyser på Välluvs kyrkogård under allhelgonahelgen. Foto: Olof Tholander

Vid allhelgonatid

NÄR: FREDAG 30 OKTOBER KL. 17
VAR: VÄLLUVS KYRKA

Vackra solosånger, orgelmusik och levande ljus erbjuds vid denna musikandakt i allhelgonatid. Anna KellerNathalie Nygren och Carolina och Olof Tholander framför sånger som ”Dagen är nära”, ”Jag har hört om en stad ovan molnen” och ”Pie Jesu”. Anna Kulle Säfstrand medverkar med textläsningar och det blir även ljuständing för några församlingsbor som gått bort under året.

Björkakören övar i Björka församlingsgård. Foto: Ronny Karlsson

Musikgudstjänst

När: Söndag 8 november kl. 15 och 17
Var: Kropps kyrka

Sångare ur Björkakören sjunger glädjefyllda sånger både a cappella och till ackompanjemang av Bengt Berglund på piano. Det blir både välkända sånger som ”Oh, happy day” och ”Down by the riverside” och lite nyare toner som ”All night, all day” och ”Lord I lift”. Anna Keller är körledare och Maria Dahlman medverkande präst.

Samma program framförs både klockan 15 och klockan 17.

Boka plats:

Plats kan förbokas på telefon 042-717 00 eller via e-post till kropps.forsamling@svenskakyrkan.se

Platserna är onumrerade.