Glad midsommar

Midsommarnattsmässa

När midsommarnatten står för dörren firar vi midsommarnattsmässa i Rödöns kyrka. Faktiskt lika självklart som julottan ett halvår senare.

Midsommarmässan 2016

Midsommardagen 20 juni 23:00 i Rödöns kyrka

Natur och kultur har gått samman i midsommarnattsmässan. Oftast har musiken använts som ett viktigt uttrycksmedel i midsommarnattsmässan. Ibland dansen när Solveig Carlsson - bördig från Mjäla - har medverkat med denna form av förkunnelse. Folkmusik och sommarpsalmer har tillsammans med mysteriet i mässan försökt fånga det speciella med den helg som lyfter fram skapelsen och lovsjunger Skaparen.

”Se, hur i prydning jorden står, se, hur för dig och mig hon får så underbara håvor”.
Vi påminnas om att bakom all skönhet vi kan se med våra ögon, ta på med våra händer, höra med våra öron, lukta med våra näsor och smaka på med våra munnar, finns Någon som vill bli igenkänd, Skaparen själv.
Missa inte den för Rödöns kyrka så speciella gudstjänsten på midsommardagsnatten!

Medverkande:

• Thorsten Stjärnered, präst