Foto: Alex Giacomini /Ikon

Konfirmand 2022-2023

Information om läsåret 2022/2023

HALLÅ DÄR!
Konfirmationstiden är en unik chans att fördjupa sig i frågor som rör livet och tro. Tillsammans med kompisar, nya och gamla, funderar och resonerar vi om allt mellan himmel och jord.

De som leder konfirmationen är präster, pedagoger, musiker och unga ledare från kyrkan, och de är nyfikna på dig och vad du funderar på. Inga frågor eller funderingar om tro eller livet är dumma eller konstiga, du kan fråga om vad du vill.

Konfirmation i Krokoms pastorat

Amy och Cornelia - Konfirmationen gav många svar

Konfirmationstiden är en unik chans att fördjupa sig i frågor som rör livet och tro. Tillsammans med kompisar, nya och gamla, kan du fundera och resonerar om allt mellan himmel och jord. – Jag älskade torsdagar när vi kom hit till kyrkan och bara var här - veckans höjdpunkt, säger Cornelia Bellman från Ås.

Motorkonfirmander

Krokoms motorklubb tillsammans med Svenska kyrkan i Krokom tar initiativet till en gemensam satsning för ungdomar kring motorer & tro. Start 15 september 2022.

Några personer med varsitt pärlarmband lägger sina händer på varandra i gräset.

Samisk konfirmation 2022

Buerie båeteme boahtin! Buerestbåhtieme! Burist båhte! Buorisboahtem! Välkommen till samisk konfirmation med samiskt konfirmandläger 18 – 25 juni och konfirmation under midsommarhelgen 2022!

Konfirmation - andra möjligheter

Här finns information för dig som behöver extra stöd på något sätt. Även länkar till andra alternativ för konfirmation finns här.

VANLIGA FRÅGOR OM KONFIRMATION

Måste man tro på Gud?
Vissa har en tro när de blir konfirmander, några kommer på att de tror under konfirmandtiden, andra att de inte gör det. Men alla får ta del av hur det är att leva som kristen.

Måste jag vara döpt för att vara konfirmand?
Nej, det behöver du inte. Är du inte döpt, döps du före konfirmationen. Konfirmation betyder bekräftelse. Bekräftelse av dopet.

Mina kompisar säger att ingen konfirmerar sig längre, är det så?
Nej, så är det inte. Förra året var det 35000 som konfirmerades i Svenska kyrkan. I församlingarna runt Storsjön var det ca 260 konfirmander. De allra flesta tyckte att det var meningsfullt och roligt!

Några av våra konfrimandledare. Foto: Pernilla Jontegård