Kojbyggarkonfirmander, anmälan

De "tjuvstartar" sin konfirmationstid redan i årskurs 6 och får tre viktiga år tillsammans med kyrkan.

I Rödöns församling finns ”Kojbyggare”. Det är en konfirmationsläsning
under tre år istället för det traditionella med läsning under ett skolår i klass 8. Man börjar i årskurs 6 på hösten med samlingar i fäboden Sågbodarna utanför Aspås där kojor byggs och lek blandas med olika praktiska lektioner. Elva lägerdygn sker under lästidens tre år varav sex dygn veckan innan konfirmationen då man just slutat skolan årskurs 8. Under flera år har det lägret skett i Dalarna på Olsnäsgården vid Siljan. Ledare är Thomas Linnarsson.

Vad är det bästa med att vara kojbyggare?
– Det är att lära känna folk innan man kommer på Nyheden svarar Anna och Elina. Det var  kul att bygga kojor och sova över i dem, säger Anna.
– Det är kul, och bra att det är så länge, säger Elina.
– Ett otroligt bra konfirmandsätt.

På Olsnäsgården i Siljansnäs har flera läger för sommarkonfirmander ägt rum.
Olsnäsgården i Siljansnäs har varit en omtyckt lägerplats för flera års sommarkonfirmander. Bild: EFS i Mittsverige.

Det är roligt att få följa ungdomarna under tre års tid i deras funderingar, lek och allvar, säger Thomas Linnarsson.

till kojbyggarkonfirmation kan du göra i formuläret här:

Thomas  Linnarsson

Thomas Linnarsson