Foto: Anders Gustafsson

Helhj♥rtad sång i Drop in-kören

Sången betyder mycket, trots att jag inte sjunger något vidare, säger Lennart Esbjörnsson, 92 år som hoppat med i Drop in-kören i Nälden.

Jag möts av ett förväntansfullt sorl i Näldens luftiga kyrksal. Drop in-kören sitter i en stor halvcirkel och framför den, vid elpianot, kantor Josefin Hallbeck som berättar om dagens upplägg och tar upp dagens första sång.
– Helhjärtat vill jag leva, helhjärtat tills jag dör ...
Sången är bekant och alla sjunger med. Drop in-kören är en plats där man kan komma och prova på att sjunga i kör. Inga trösklar, alla är välkomna.
– Vi sjunger mest melodier, alla kan vara med och alla kan sjunga, säger körledare Josefin med betoning på att alla kan.
Lennart Esbjörnsson, 92 år (!) har sedan han blev änkeman dragit sig till kyrkan som gett honom den sociala samvaron. Här får han träffa människor som han normalt sett inte träffar och får utbyta idéer och tankar.
– Sången betyder mycket trots att jag inte sjunger något vidare, men jag gillar att höra fina stämmor, särskilt de här äldre sångerna. Anja Videforsen som älskar sång och musik var med i Josefins kör för 20 år sedan när bodde här.
– Det är bra med drop in, för då kan man komma när man vill, säger Anja.
Josefin väljer sånger som hon själv blir glad av och vill förmedla glädjen till andra. Hon menar att sången går som en bro från människa till människa. Det är något friskt att sjunga i kör.
– Kommer man till en körövning och känner sig lite deppad, brukar det ändra sig och förbytas i glädje när du varit på kören, säger Josefin.
Efter sångstunden har kaffepannan hunnit puttra klart och kören fortsätter gemenskapen runt borden.
– Jag är nyfiken, och tycker om att träffa människor. Har man ett gemensamt intresse har man också något att prata om, säger Villy Lundgren.

Drop in-kören i Nälden

Var: Drop in-kören träffas i Näldens församlingshem.
När: Udda torsdagar 11:00, inga förkunskaper.
Ledare: Josefin Hallbeck, josefin.hallbeck@svenskakyrkan.se, 0640-171 47.