Foto: Anders Gustafsson

Handkraft

För dig som vill pröva skapande och hantverk. Torsdagar på Café Hopp, Krokoms kyrka. 11:00-13:00

I Handkraft är gemenskapen i centrum samtidigt som jag gör något meningsfullt och lustbetonat. 

Det gör mig lycklig!

Astrid Byqvist, deltagare i Handkraft. 

Aktiviteterna är många och olika, t.ex så fröer, lägga pussel, gjuta ljus, sticka, bygga och måla byggmodeller. Man kan mötas och komma som man är, möta snälla människor. Trivas en stund tillsammans. 
– Det är en väldigt fin gemenskap och det tycker jag att man känner här. Just att man kan komma som man är och göra det man mår bra av för dagen och göra det man kan, säger Monica Engblad, en av initiativtagarna bakom projektet. 

Foto: Anders Gustafsson

I dag är det många som lider av utmattning och har det jobbigt. Monica själv har erfarenhet av att ha varit långvarigt sjuk och har fortfarande sviter efter sin utmattning. 
– Någonstans måste man våga och känna lusten att ändå försöka. Det är ingenting som är lätt när man inte mår bra, det tar ju energi. Det här är bara en gång i veckan så jag tycker man kan prova i alla fall, säger Monica. 
– Det är det här att få en chans att lära känna andra. Att man får göra något tillsammans med andra, det gör mig lycklig, säger Astrid Byqvist, deltagare i Handkraft. 

– Det är det här att få en chans att lära känna andra. Att man får göra något tillsammans med andra, det gör mig lycklig, säger Astrid Byqvist, deltagare i Handkraft.  Foto: Anders Gustafsson

När & var

NÄR: Torsdagar 11:00-13:00
START: 24/2-2022
VAR: Krokoms kyrka

Ljusstöpning återanvänder utbrunna ljus som görs till nya! Foto: Anders Gustafsson

Café Hopp

Är en plats för Dig! … som vill träffa andra över en kopp kaffe eller lättare lunch. Välkommen att titta in ofta eller någon gång. Krokoms kyrka tisdagar och torsdagar 11:00–13:00.