Gör en sommartour i våra kyrkor

Under sommaren har du möjlighet att göra en upptäcksresa i pastoratet och besöka kyrkor du kanske aldrig varit i. Här kan du läsa om hela rutten.

♫ Musik i Sommarkvällen - Juni

Skärvångens kapell
Söndag 3 juni 18:00
Gudstjänst. Kristina Eliasson, Helen Alvebro.

Offerdals kyrka
Tisdag 5/6 19:00
Bo Lyckligs Orkester. Inträde: 100 kronor/barn och studerande gratis. Brent Johnson.

Gömda skatter med Trio Quinta (Annelie Rydh, Maria Sjöstedt-Björs och Katarina Åhlén) tillsammans med Lena Moén

Aspås kyrka
Lördag 9/6 18:00
Aspåskören med solister och instrumentalister under ledning av Helen Alvebro. Katarina Bergner-Åhlén, cello.

Offerdals kyrka
Torsdag 14/6 19:00
Erik Hammarberg piano och Paulina Fröling sång. Inträde: 100 kronor/barn och studerande gratis. Brent Johnson.

Hotagens kyrka
Tisdag 19/6 19:00
Sommarmusik med JonHenric Andersson.
JonHenric Andersson är en musiker från Strömsund med rötter i Hotagen. Han kommer att sjunga både egna och andras låtar och ackompanjera sig själv på piano. Vi får också höra honom joika.

Näskotts kyrka
Onsdag 20/6 19:00
Världens vackraste. Älskade melodier ur skilda genrer, som får dig att drömma om en bättre värld. Angelika Lindahl, Hans Löfgren och Ingrid Löfgren, sång & piano

Näskotts kyrka
Onsdag 27/6 19:00
Gömda skatter. Trio Quinta (Annelie Rydh, Maria Sjöstedt-Björs och Katarina Åhlén) tillsammans med Lena Moén presenterar ett nytt program med spännande musik av kvinnliga tonsättare genom tiderna. Från en av barockens stora stjärnor Barbara Strozzi via impressionistiska klanger av Mel Bonis till ett uruppförande av Hazel Eilertsen.

♫ Musik i Sommarkvällen - Juli

Alsens kyrka
Lördag 7/7 18:00
Musik i Sommarkvällen. Ann-Kristin Färnström, sång & orgel. Organist i Sköns församling. Ann-Kristin är född i Alsens församling och har varit organist och körledare en tid i Alsen. Servering i Kyrkparken.

Söndag 8/7 19:00
”Lätt som en sommarfjäril ” Marta Parkman. Kicki och Petter Sjöstedt.

Rödöns kyrka
Söndag 15/7 19:00
Konsert. ”Som dagg och honung…” Visprogram med Anders Hedén.

Jänsmässholmens kapell
Söndag 17 juni 18:00
Gudstjänst.

Laxsjö kyrka
Tisdag 17/7 19:00
Jamska med musik. Ann-Kristin Carlsson framför jamska texter. Wilhelm Dahllöf improviserar på orgel och piano. Två psalmer inramar programmet.

Föllinge kyrka
Tisdag 24/7 19:00
Ett eko från 1700-talets klangvärld
En Grimaldi-cembalo -- en noggrann kopia av ett instrument från 1703 -- tas som utgångspunkt för utflykter in i tidens musik: Johann Sebastian Bachs konstrika klavermusik, 1697 års folkkära koralbok, och kanske något dansstycke. Wilhelm Dahllöf spelar cembalo och berättar.

Föllinge kyrka
Tisdag 31/7 19:00
Romantisk kärlek. Kärlek från 1800-talet får komma till tals i svenska och engelska sånger och skillingtryck. Sångerskan och violinisten Elin Nilsson sjunger och Wilhelm Dahllöf spelar piano.

”Lätt som en sommarfjäril ” med Marta Parkman. Kicki och Petter Sjöstedt i Ås kyrka Söndag 8/7.

♫ Musik i Sommarkvällen - Augusti

Söndag 5/8 19:00
Musik i Sommarkväll. Marit Eriksson med vänner. Hjördis Lindé.

Rönnöfors kyrka
Torsdag 9/8 19:00
Musik i sommarkvällen. Duo Bergner. Patric och Liselotte Bergner. Martin Luther King och Gud.

Helen Alvebro piano/orgel, Katarina Bergner Åhlen cello, Fredrik Dahlberg flöjt spelar i Alsens kyrka onsdag 22/8.

Aspås kyrka
Söndag 19/8 19:00

Alsens kyrka
Onsdag 22/8 19:00
Konsert med Helen Alvebro piano/orgel, Katarina Bergner Åhlen cello, Fredrik Dahlberg flöjt. Inträde 100 kronor/barn och studeranden gratis.

Rödöns kyrka
Söndag 26/8 19:00
Glömd musik från länder som inte längre finns
Wilhelm Dahllöf, cembalo.
 När försvann hertigdömet Burgund? Vilka musikaliska spår har det lämnat? Hur lät Tsar-Rysslands nationalsång före revolutionen 1917? I det stora brittiska imperiet på 1800-talet, vilken var den populäraste ingångsmusiken vid vigslar? Den som bevistar konserten får svar på dessa frågor.

Kantor Wilhelm Dahllöf i 1700-tals dräkt
Glömd musik från länder som inte längre finns med Wilhelm Dahllöf, cembalo hörs i Rödöns kyrka Söndag 26/8 Bild: Viktoria Davidsson

Skärvångens kapell
Söndag 9/9 18:00
Mässa. Kjell Thuvall, Wilhelm Dahllöf.

Onsdag 12/9 19:30
Gospelkonsert. Gerald T. Smith, Washington DC. Sångare från Svenska gospelverkstaden Jämtland. Camilla Karlsson