Gemenskap i jul och nyår

Besök våra gudstjänster, möt Tomten och delta i vår nyårsgemenskap.

Gemenskap

Måndag 19 december

Magneten, krokom 18:00
I pastoratet finns ukrainska flyktingar som vill hjälpa sina landsmän. Vi ordnar därför en kväll för Ukraina där de sjunger och berättar om sitt hemland. Försäljning av hembakat och lotteri där behållningen går till Ukraina.

Fredag 23 december

Fira jul med våra ukrainska flyktingar Föllinge kyrka 12:00
Första julen i Sverige för flyktingarna från Ukraina och vi hjälper till att göra den speciell. Vi har knytkalas där vi tar med julmat eller julkakor och får uppleva varandras traditioner.

Tisdag 27 december

Möt julen och Tomten utanför Krokoms kyrka 15:00
Välkommen till eld, glögg, tomte och sång med Carina Grahn Hellberg. En julaktivitet för alla åldrar. Gamla Lanthandeln är öppen för dig som önskar värme och mer julstämning. Ingen anmälan behövs.

Lördag 31 december

Nyårsgemenskap i Krokoms kyrka 12:00
Välkommen att dela gemenskap och något gott på årets sista dag ! Kom ensam eller tillsammans med andra, ålder spelar ingen roll.
Efter festen finns det möjlighet att följa med till Aspås kyrka för nyårsmusik som börjar 15.00.

Kostnad för förtäring i Krokom är 40 kronor. Anmälan till Kyrkans hus senast 27 december, uppge namn, telefonnummer, specialkost och om du vill ha hjälp med skjuts till Krokom eller om du har plats att ta med någon i din bil.

Har du frågor kan du kontakta diakoniassistent Marita Arnsäter 070-306 89 19.

Söndag 8 januari

Julfest i Alsens församlingshem 13:00
Med servering, dans, fiskdamm, andakt och tomte. Tomte för de snälla och de som är på väg att bli snälla :-)

Foto: Anders Gustafsson
En guldfärgad julgranskula hänger i granen.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.

Någon har tänt ljus och läser bibeln.

Julevangeliet

Läs eller lyssna på julevangeliet – den text ur Bibeln (Lukasevangeliet 2:1-20) som handlar om Jesus födelse.

Åtta körsångare står och sjunger på coronasäkert avstånd från varandra i Umeå stads kyrka.

Inspelade konserter i juletid

Välkommen att ta del av konserter med advents- och julpsalmer, sånger och körstycken – från soffan där hemma.