Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Brev från Emiry i Kisingá

December 2015

Kära Knut och Gunhild!

Jag hälsar Er igen och igen i Jesu Kristi namn. Och jag hoppas att Ni mår bra. Här mår jag och min familj bra, även om jag är långt borta från Er. Nu är jag hemma hos min familj och firar jul och nyår. Men nästa år ska jag fortsätta med mina studier. Och i mars månad har jag min examen för nivå 3 (grade 3). Och då kommer jag att gå på College i Dar-Es-Salaam som heter Msimbazi Center. Då kommer jag att bo i Kilolo för att det blir billigare för mig och jag sparar mycket tid. Nu går jag mellan Kisingá och Kilolo för att inte behöva åka buss men det tar tid. Mitt studiematerial kostar också mycket pengar och jag har ingen som hjälper mig med kostnaderna. Jag har arbetat med kören i Kisingá församling, men de har inte kunnat betala mig något för det.

Så till exempel förra året hade jag inte klarat av mina studier om jag inte fått låna pengar av min vän Yaredi. Jag hade inga pengar till bussresan till Dar-Es-Salaam där jag skulle ta min examen, så jag beslutade att låna 30,000 Tsh (140 kronor) av min vän Yaredi. Och jag tackar Gud för att Han hjälpte mig att klara av proven och ta examen med gott resultat. Men då var mina pengar slut igen och jag kunde inte åka tillbaka till Kisingá.

Då gjorde Gud ett under. Mina pengar var slut och jag kunde inte komma hem till Kisingá från Dar-Es-Salaam igen. När jag besökte församlingen Songosongo träffade jag några ledare och de gav mig en sång som jag fick lära kören i den församlingen. När jag hade lärt dem sjunga den sången fick jag 10,000 Tsh och kunde betala för min bussresa hem.

Och eftersom jag lärde dem bra sånger så bad de mig att öva med kören nio ggr till.  Och nu tänker de anställa mig och det är pga. att Ni hjälpte mig att börja den här utbildningen så att jag blev känd utanför Kisingá församling. Gud välsigne Er! Och för att kunna studera bra och fortsätta att klara av mina prov så behöver jag vara nära Dar-Es-Salaam och den 17 januari reser jag dit och börjar arbeta med kören på kvällarna och att studera på dagarna. Det ger mig pengar att betala för utbildningen och för studiematerialet.

Tack så mycket mina goda vänner och må Gud ge Er en God Jul och ett Gott nytt År – det önskar jag alla i Rödöns församling och alla medlemmar i kyrkokören! Och så sänder jag en sång till Elisabeth som en gåva till henne!

Emiry Makongwa och Tanzania, Kisingá Parish. Amen.

Kisinga-gruppen

Knut Ekdahl - ordf i personal och verksamhetsutskottet och kyrkorådsledamot - vid samverkansdagen 5 sep 2014.
Knut Ekdahl leder Kisingá-gruppen I Rödöns församling, som vill utveckla kontakterna med den evangelisk lutherska församlingen i Kisingá. Bild: Thorsten Stjärnered.

 

Välkommen med idéer och frågor om hur Rödöns församling på bästa sätt ska ta till vara på de vänskapsband som knutits med kyrkan i Tanzanias högland.

Knut Ekdahl
063-343 33
070-241 46 42
e-post