Fyra röda blockljus brinner i en adventsljusstake.
Foto: Christian Weiss /Mostphotos

Gudstjänster i adventstid

Vi går in i adventstiden i väntan på att få fira Jesus födelse. Här hittar du församlingens gudstjänster under alla fyra söndagar i advent. Välkommen att fira tillsammans med oss!

Första advent söndag 27 november

Aspås kyrka 11:00
Adventsgudstjänst med Aspåskören, Karin Tjärnhage trumpet. Kristina Eliasson, Helen Alvebro. Kyrkkaffe i sockenstugan.
Föllinge kyrka 11:00
Adventsgudstjänst. Föllingebygdens kyrkokör. Församlingens ideella uppmärksammas. Thomas Svedlund gudstjänstledare, Josefin Hallbeck. Röda Korset i Föllingebygden ordnar kyrkkaffe.
Näskotts kyrka 11:00
Adventsgudstjänst med Näskottskören. Therése Brendt, Anna Örjebo Amelin. Kyrkkaffe i sockenstugan.
Offerdals kyrka 11:00
Högmässa. Kom gärna 10:00 då vi övar sång och samtalar om dagens budskap. Ta med kaffekorg, bänkfika 10:30. Alsen-Offerdals kyrkokör, Johan Ederfors trumpet. Calle Wahlström, Brent Johnson.
Ås kyrka 11:00
Adventsgudstjänst med Åskören. Johannes Swahn-Paulsson, Hjördis Lindé. Kyrkkaffe samt lotteri.
Alsens kyrka 18:00
Adventsgudstjänst med Alsen-Offerdals kyrkokör. Johan Ederfors trumpet. Calle Wahlström, Brent Johnson. Röda Korset ordnar kyrkkaffe.
Rödöns kyrka 18:00
Adventsgudstjänst med Rödökören. Stefan Vidmark, piano. Johannes Swahn-Paulsson, Mirella Sarp. Kyrkskjuts från Krokom, anmälan senast 22/11, 0640-171 00.

Andra advent söndag 4 december

Hotagens församlingshem 11:00
Gudstjänst med för-samling 10:00. Vi läser dagens bibeltexter, sjunger psalmer, samtalar och har trevligt. Tag med eget fika. Thomas Svedlund, Josefin Hallbeck.
Ås kyrka 11:00
Mässa. Kristina Eliasson, Helen Alvebro.

Tredje advent söndag 11 december

Krokoms kyrka 11:00
Högmässa. Kom och Sjungkören medverkar med några adventssånger. Johannes
Swahn-Paulsson, Mirella Sarp.
Näldens församlingshem 11:00
Familjegudstjänst med barnens luciatåg. Therése Brendt, Anna Örjebo Amelin. Kyrkkaffe.
Offerdals församlingshem 15:00
Gudstjänst med stora och små. Glad gudstjänst och barn som medverkar. Ta med eget fika. Calle Wahlström, Mona Puttick och Brent Johnson.
Alsens församlingshem 18:00
Gudstjänst. Glad gudstjänst och barn som medverkar. Ta med eget fika. Calle Wahlström, Brent Johnson.

Fjärde advent söndag 18 december

Krokoms kyrka 11:00
Gudstjänst. Johannes Swahn-Paulsson.
Hotagens Kyrka 18:00
♫ Musikgudstjänst i juletid ”Juleljud med Marcus och Kjell-Erik” med Kjell-Erik Jonasson och Marcus Wik. Thomas Svedlund.

En guldfärgad julgranskula hänger i granen.

Varför firar vi advent och jul?

Advent och jul är självklara helger i vårt samhälle. Men varför firar vi advent och jul – egentligen? Och varifrån kommer traditionerna, med adventsstjärna, tomte och klappar? Här får du veta mer.