Aktiviteter för daglediga!

Välkommen till oss på enklare luncher, föredrag, filmvisning och blandade aktiviteter.

SYFÖRENINGAR

Du är varmt välkommen att delta i någon av våra syföreningar som finns i våra församlingar.

SPRÅKCAFÉ

Måndagar i församlingshemmet kl. 13.00-15.00 Fika, gemenskap, musik och information.
Kom och tala svenska med människor från hela världen.

VARNUMSTRÄFFEN

Våren 2019

Träff för daglediga onsdagar kl. 10.30-12 i församlingshemmet
Lunch och kaffe kostar 50:-

10.30 Förmiddagsbön och program enligt nedan
12.00 Lunch

16/1  Om gamla hus i Kristinehamn, konsthistorikern och f.d. intendenten vid Nationalmuseum m.m. Lars Sjöberg berättar och visar bilder och böcker.

23/1  Fåglar och natur runt Kristinehamns kyrka, naturfotograf Magnus Töresson visar bilder och berättar.

30/1  Familjen Broström & Broströmskoncernen, Björn Nyström, lokalhistoriker, lärare och f.d. kommunalråd berättar och visar bilder.

6/2  Kyrkans skatter, Gunilla Svensson konsthistoriker visar och berättar om några av kyrkans klenoder.

13/2  Teater i Kristinehamn, Öivind Åsberg, kulturprofil och lärare.

20/2  Bondpojken som blev fallskärmsjägarchef och kommunalråd, Åke Thörnesjö.

27/2 Per Saxholm/Lennart Gybrant spelar gamla låtar från Kristinehamnsbygden på fiol & dur-spel, berättar om Gunnar Turesson & Gunde Johansson m.m.

6/3  Gamla filmer visas av Bengt Haster, kyrkomusiker och filmkännare.

13/3 Trädgården & Villa Furuvik i Lundsberg. Yngve och Kerstin Wåhlstedt berättar, visar bilder och musicerar.

20/3  Hobbysmeden och trubaduren Leif Lindén visar några av sina konstverk, berättar och musicerar.

27/3  Jorden runt med psalmboken med Maria Hallén, präst och missionär från Hammarö.

3/4  Egypten efter den arabiska våren, Nils Eliasson, ambassadör berättar.

10/4  Ferlin, poet i livets villervalla, Olov Andersson, bibliotikarie berättar.

17/4  Om prästgårdar i Värmland; Marianne Väpnargård, konstnär, författare, f.d. prästfru m.m. Visar bilder och berättar.

24/4  Tanzania & Zanzibar, Stig Axelsson kyrkoherde emeritus visar bilder och berättar.

8/5  Det goda livet, Ingemar Mattsson pastor m.m. från Ölme berättar och sjunger.

15/5 Island & Hurtigrutten m.m. Ingemar Elf visar bilder och berättar.

22/5  Ev. bussresa till Norberg, Avesta, Jularbo och Folkärna.

bibelstudier

Vi har bibelstudier för tvivlare och troende. Visnums prästgård på onsdagar och Visnums-Kils föramlingshem på fredagar.
Kontaktperson i Visnum är Anna Lindén 0550-879 09 och i Visnums-Kil Arne Björklund 070-010 77 85.