Kulturdagar 2021

Välkommen till Kulturdagar i Heliga Trefaldighet kyrka 8-9 oktober. Här kan du läsa om hela programmet för dessa dagar. Fri entré till alla konserter.

För fjärde året i rad arrangeras Kulturdagar i Heliga Trefaldighets kyrka, där vi vill lyfta fram den högkvalitativa kyrkomusiken. Fri entré till alla konserter!

Lunchkonsert 8/10 12.00

Legendaren, saxofonisten Ingmar Nordström spelade för första gången i vår kyrka 1948, då som klarinettist i I6 Musikkår. Nu är han tillbaka tillsammans med organisten Yvonne Steen och sopranen Yvonne Tuvesson Rosenqvist.

Des Knaben Wunderhorn 8/10 19.30

En semiscenisk konsert, baserad på Mahlers ”Des Knaben Wunderhorn”. Två akter med paus. Sebastian Durán, baryton. Josefine Andersson, mezzosopran. Daniel Beskow, pianist

Lunchkonsert 9/10 12.00

Med Mare Balticum och Bach Collegium Småland. Kalle Engquist ger en uppdatering om Orgelprojektet. Det blir renässanstema och ungdomar från SKU(n)K serverar smörrebröd i tidstypiska kläder.

Vi bygger en Do-orgel. 9/10 14.00

Var med och bygg en Do-orgel, dvs en riktig piporgel med pipor, tangenter, luftbälg mm. Och naturligtvis testar vi om den fungerar. För både vuxna och barn.

Music for a while. 9/10 19.30

Kvällskonsert med Lunds Vokalensemble. Martin Arpåker, dirigent. Verk av bl a Nils Lindberg, Thomas Jennefelt och Einojuhani Rautavaara.