En kvinna sitter i en grön fåtölj. I knät har hon sin laptop ovanpå en kudde.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Boka dop/vigsel direkt på webben

Välkommen att boka tid för dop eller vigsel direkt här på webben. Du får se lediga förrättningstider i våra kyrkor direkt i kalendern så att du i lugn och ro kan planera din förrättning. När du valt en tid fyller du bara i uppgifterna i formuläret som öppnas, så hör vi av oss till dig.

Här finns möjligheten för dig att preliminärboka dop eller vigsel direkt på webben. Se i kalendern efter lediga tider i våra kyrkor och planera din förrättning i lugn och ro.

När din bokningsförfrågan skickats får du en bekräftelse via e-post att din bokningsförfrågan mottagits. Inom kommande 1-3 arbetsdagar kontaktar vi dig via telefon för återkoppling och vidare information, samt att  du får en definitiv bekräftelse via e-post.

Såhär bokar du en tid för dop/vigsel på webben:

 • Välj först om du vill boka dop eller vigsel längre ner på sidan.
 • Läs igenom den kortfattade men viktiga informationen om vilkor för dop/vigsel samt vad det innebär. Välj sedan önskad kyrka där du vill att förrättningen ska äga rum.
  Om du vill ha dop/vigsel i någon av våra övriga två kyrkor (Österäng och Vilan) behöver du ringa oss.
 • Du får se ett galleri med några bilder på kyrkan, dopfuntet, altaret m.m.
  I kalendern som syns väljer du ett datum (lördagar) för att få en lista över förrättningstider den dagen. Står det 'fullbokat' betyder det att doptiden redan är upptagen. 
  Observera att första möjliga bokningsbara tid alltid ligger två veckor framåt i tiden.
 • Fyll i formuläret som öppnas. Vill ni att fler ska döpas samma tid, till exempel syskon/kusin, fyll i namn och personnummer i rutan ”Övriga önskemål”.
 • När din bokningsförfrågan skickats till oss får du en bekräftelse via e-post att din förfrågan mottagits. Inom kommande 1-3 arbetsdagar återkopplar vi till dig per telefon och gör en avstämning kring övriga detaljer, inkl. uppgifter om tjänstgörande präst och musiker. Du får i samband en definitiv bokningsbekräftelse via e-post.

 

Boka dop

Vill du döpa ditt barn eller vill du själv bli döpt? Dopet är en högtid som är förknippad med stor glädje. ”Vi välkomnar dig i Guds familj och tar emot dig med kärlek och förväntan”. Vi erbjuder dop i Heliga Trefaldighets kyrka och i Norra Åsums kyrka.

Boka vigsel

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. Att gifta sig kyrkligt eller borgerligt ger samma legitimitet, men i kyrkan ber vi också om Guds välsignelse över äktenskapet. Vi erbjuder vigsel i Heliga Trefaldighets kyrka och i Norra Åsums kyrka.