Foto: Johannes Frandsen

Träffar & gemenskap

Inom Svenska kyrkan gillar vi att träffas. Vi gillar värmen och gemenskapen som skapas när personer får chansen att mötas, umgås och samtala. Just därför ordnar vi ett antal vardagsträffar i olika former. Läs mer nedan.

Maria Thunberg besökte Café Livslust.

Café Livslust

YTTERLÄNNÄS SOCKENSTUGA. Öppen gemenskap för daglediga, sjukskrivna och arbetslösa. Under Café Livslust samtalar vi om aktuella ämnen, bjuder in gäster och har olika aktiviteter.

Andakt på Nybo

NYBO SERVICEHUS. Torsdagar jämna v 13:00. Andakt med musik på Nybo servicehus i Nyland. Andakten följs av fika och är ett fint tillfälle för församlingsbor att träffas.

TisdagsTräff

GUDMUNDRÅ FÖRSAMLINGSGÅRD. Tisdag 19 oktober 14:30. En eftermiddag i Kramfors med god gemenskap, underhållning, fika och andakt.

Illustratör Susanne Engman/IKON

Sopplunch/lunchträff

Med jämna mellanrum bjuder vi in till sopplunch/lunchträff i våra församlingar. Vi äter en enkel måltid tillsammans och får tillfälle att träffas. Programmet varierar men avslutas alltid med en liten andakt.

Sopplunch - Gudmundrå

Kom och ät lunch tillsammans med andra. En stunds gemenskap kring måltidsbordet gör gott för själen!

Fixarcafé

GUDMUNDRÅ FÖRSAMLINGSGÅRD. Vi träffas under våren 26/1, 23/2, 23/3, 20/4, 11/5 & 15/6 kl. 18:30-20:00. Välkommen med ditt handarbete; stickning, virkning, pyssel, korsord etc. för en stunds gemenskap.

Psalmnummer och psalmböcker

Psalmer & Sånger

GUDMUNDRÅ FÖRSAMLINGSGÅRD. 20 okt, 17 nov, 1 dec kl.14.00-15.30 sjunger vi tillsammans och fördjupar oss i den andliga sångskatten.

Café Mötesplatsen - PAUSAD

BOLLSTAKYRKAN. Torsdagar kl 14.30-16.30. Språk- och integrationscafé varje torsdag (ej under skollov) i Bollstabruk. Vi träffas, trivs och fikar. Lek och pyssel för barnen.

Stickcafé - PAUSAD

VIBYGGERÅ FÖRSAMLINGSHEM. På tisdagar mellan kl 12-14 träffas vi för stickcafé. Ta med ditt handarbete och njut av en kopp kaffe tillsammans med kreativa personer.

Tillsammans - PAUSAD

NORDINGRÅ. Varje torsdag kl 12.30 i Nordingrå sockenstuga.

Öppen ateljé - PAUSAD

NORDINGRÅ. På tisdagar mellan kl 18:00-21:00 "skapar" vi i Nordingrås sockenstuga, på övervåningen. Här kan du tillsammans med andra känna gemenskap i ditt skapande, i de tekniker du själv har intresse av. Som grupp eller enskilt. Bara fantasin sätter gränser.