Präst vid nattvardsaltare med konfirmander i bakgrunden
Foto: Alex Giacomini/Ikon

Vi söker en komminister

Nyhet Publicerad Ändrad

Svenska kyrkan i Kramfors består av tio församlingar med cirka 11 600 medlemmar mitt i hjärtat av vackra Höga kusten. Pastoratet har drygt femtio anställda och dessutom många säsongsanställda under sommarhalvåret. Turism och fritidsboenden präglar området. Här finns rika möjligheter till ett gott liv och närhet till storslagen natur året om.

Om tjänsten

Du har huvudansvar för den kyrkliga verksamheten i Nora-Skogs församling men samverkar med övriga medarbetare i pastoratet. Du är t.ex. med i det gemensamma konfirmandarbetet i våra fyra kustförsamlingar.​

Nora-Skogs församling har under de senaste åren alltmer riktats in på den växande gruppen barnfamiljer. I församlingen finns en livlig körverksamhet. I församlingen finns två kyrkor, den lilla medeltida kyrkan i Skog och den stora 1800-talskyrkan i Nora, där prästen Pehr Brandell en gång inspirerade de stora 1800-talsväckelserna. Dessutom finns Berghamns kapell som används sommartid, då många turister besöker vårt område.

Du sitter på kyrkoherdens uppdrag med i Nora-Skogs församlingsråd och medverkar i planering, genomförande och utveckling av gudstjänster och församlingsliv, som präglas av ett tätt samarbete med samhället och bygdens föreningsliv. Det innebär att tjänsten har tyngdpunkt i Höga kusten-området men arbete kan ske över hela pastorat.

​Quis es, quid vis?

Vi söker dig som har förmåga att ta eget ansvar och leda andra, gärna med en tids erfarenhet av församlingsarbete. Du har en god förmåga att arbeta i arbetslag såväl som självständigt. Som präst finner du glädje i att predika, inspirera och möta människor och har förmåga att se hur och när de små stegen leder vidare mot den större visionen.

Du trivs både i det vardagliga arbetet med de kyrkliga handlingarna så väl som att utveckla gudstjänstlivet i församlingarna. Du har förmågan att se och entusiasmera frivilliga medarbetare och vill vara med och forma församlingsarbetet för människor i alla åldrar. Som person står du upp för allas lika värde.

För befattningen krävs att du är prästvigd i Svenska kyrkan. Du behöver ha körkort samt tillgång till bil.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi månar om din professionella utveckling och uppmuntrar därför till kompetensutveckling samt erbjuder friskvårdsförmåner.

Vi tycker att det är viktigt att du får göra din bedömning av oss som arbetsgivare och välkomnar frågor.

  • Arbetsledande komminister, Lars Parkman: 0612-855 29
  • Kyrkoherde, Peter Forsberg: 0612-85520
  • HR-specialist, Pontus Söderberg: 0612-85575

Välkommen med din ansökan senast 25 april 2022. (förlängd ansökningstid)

Ansökan skickas med Personligt brev och CV till kramfors.pastorat@svenskakyrkan.se

Eller till Jättestagatan 13, 872 34 Kramfors. Märk ansökan ”Komminister 2022”.

Nora-Skogs församlings två kyrkor

Vårt vackra Höga kusten