Foto: Mattias Hjalmarsson

Komministertjänst i Höga kusten

Nyhet Publicerad Ändrad

Svenska kyrkan i Kramfors består sedan 2018 av tio församlingar med cirka 11 600 medlemmar mitt i hjärtat av vackra Höga kusten. Pastoratet har drygt femtio anställda och dessutom många säsongsanställda under sommarhalvåret då turismen och sommarboende präglar området. Här finns rika möjligheter till ett gott liv och alltid nära naturen.

Om tjänsten
Du kommer arbeta över hela pastoratet med tyngdpunkt i Höga kusten-området och sitter på kyrkoherdens uppdrag med i Nora-Skogs församlingsråd och medverkar i planering, genomförande och utveckling av gudstjänster och församlingsliv, med vikt lagd vid kontakten med samhället och bygdens föreningsliv. Du ingår i konfirmandarbetslaget. Nora-Skogs församling har under de senaste åren alltmer riktats in på den växande gruppen barnfamiljer. I församlingen finns en livlig körverksamhet. I församlingen finns två kyrkor, den lilla medeltida kyrkan i Skog och den stora 1800-talskyrkan i Nora, där prästen Pehr Brandell en gång inspirerade de stora 1800-talsväckelserna. Dessutom finns Berghamns kapell som används sommartid, då många turister besöker vårt område.

Vem är du
Vi söker dig som har förmåga att ta eget ansvar och leda andra, gärna med en tids erfarenhet av församlingsarbete. Du bör ha god förmåga att arbeta i arbetslag såväl som självständigt. Som präst finner du glädje i att predika, inspirera och möta människor och har förmåga att se hur och när de små stegen leder vidare mot den större visionen.

Du vill vara en del av arbetet i kyrkliga handlingar och i det fortsatta arbetet med att utveckla gudstjänsterna i församlingarna. Du har förmågan att se och entusiasmera frivilliga medarbetare och vill vara med och forma församlingsarbetet för att nå människor i alla åldrar.

För befattningen krävs att du är prästvigd i Svenska kyrkan. Du behöver att ha körkort samt tillgång till bil.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse, Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi månar om din professionella utveckling och uppmuntrar kompetensutveckling och har tillgång till friskvårdsförmåner.

Frågor angående tjänsten besvaras av:

  • Arbetsledande komminister, Lars Parkman: 0612-85529.
  • Kyrkoherde, Peter Forsberg: 0612-85520,
  • HR-specialist, Pontus Söderberg: 0612-85575

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-07.
Ansökan skickas med meritförteckning till kramfors.pastorat@svenskakyrkan.se  eller Jättestagatan 13, 872 34, Kramfors.

Nora-Skogs församlings två kyrkor

Vårt vackra Höga kusten