En ledare står tillsammans med några ungdomar.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Församlingspedagog med verksamhetsansvar

Nyhet Publicerad

Kramfors pastorat söker en verksamhetsansvarig församlingspedagog som finner glädje i att leda, inspirera och undervisa.

Svenska kyrkan i Kramfors består sedan 2018 av tio församlingar med cirka 11 600 medlemmar mitt i hjärtat av vackra Höga kusten. Pastoratet har drygt femtio anställda och dessutom många säsongsanställda under sommarhalvåret då turismen och sommarboende präglar området. Här finns rika möjligheter till ett gott liv och alltid nära naturen.

Om tjänsten
Du ska ansvara för församlingarnas lärande och undervisning, och inriktningen är att leda, bedriva och utveckla det pedagogiska arbetet. Förutom att du själv undervisar, leder du pedagogerna och ingår även i ledningsgruppen. Med tjänsten följer också att söka samverkan med organisationer och pedagoger i andra sammanhang än kyrkans. En särskild utmaning är det diakonala arbetet bland ungdomar där vårt lokala samhälle efterfrågar kyrkans resurser. Fokus är att räcka evangelium i ord och handling. 

Vem är du
Vi söker dig som har intresse för att utveckla församlingarnas pedagogiska arbete både på traditionell grund och i nya former. Brobyggande och relationsskapande är naturligt för dig. Du bör vara initiativrik och ha lätt att samarbeta med människor, samt beredd att bidra med reflektion över vad det är att vara kyrka utifrån ett pedagogiskt perspektiv.  Du är trygg i din tro och kan uttrycka den väl.

För befattningen krävs att du är utbildad församlingspedagog i Svenska kyrkan eller har motsvarande akademisk examen inom teologi och pedagogik. Erfarenhet av arbetsledning är meriterande. Medlemskap i Svenska kyrkan, körkort och tillgång till egen bil krävs. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde omgående eller enligt överenskommelse, Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi månar om din professionella utveckling och uppmuntrar kompetensutveckling och har tillgång till friskvårdsförmåner.

Frågor angående tjänsten besvaras av:
Kyrkoherde, Peter Forsberg: 0612-85520
HR-specialist, Pontus Söderberg: 0612-85575

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-16

Ansökan skickas med CV till Kramfors.pastorat@svenskakyrkan.se eller Jättestagatan 13, 872 34 Kramfors.

Vårt vackra Höga kusten