Foto: Alex & Martin/IKON

Barn & familj

Varmt välkommen till våra grupper och träffar för alla barn och deras vuxna!

Alla barn ska få känna sig värdefulla och älskade

”Dyrbar, lysande, älskad, fantastisk, underbar, fenomenal, härlig och värdefull”.
Tänk om varje barn kunde få känna och förstå att dessa ord beskriver just dem. Det vill vi som kyrka försöka bidra till!

Kyrkan har ett uppdrag att sprida Guds kärlek och visa att den räcker för alla. Med allt det vi gör vill vi visa att det är en verklighet för var och en.

Kom med på våra aktiviteter och gruppträffar

I vår verksamhet finns något för alla barn 0-12 år och föräldrar eller andra närstående vuxna. Att vara med i våra grupper ska vara roligt, upplyftande och helt gratis!

De flesta av våra sammankomster är det bara att dyka upp till men hör gärna av dig om du har några funderingar. Kontakta oss som jobbar med Barn & familj.

Barn- och föräldragrupp

VIBYGGERÅ FÖRSAMLINGSHEM. MÅNDAGAR KL. 9:00-12:00. Öppen gemenskapsgrupp för alla som är föräldralediga med barn.

En bebis ligger på rygg på golvet och tittar upp mor sin mamma.

Babysång

Dals sockenstuga, tisdagar kl 09:30-11:00. Föräldrar & barn 0+ år. Uppstart 12 april.

Miniorer & Juniorer

GUDMUNDRÅ FÖRSAMLINGSGÅRD. Barngrupp 6-12 år. Måndagar 17:00-18:30.

Kyrkis

NORA FÖRSAMLINGSHEM. Måndagar 18:00. En kreativ stund för stora och små.

Glada barn i Miniorer-gruppen

Miniorer

BOLLSTAKYRKAN. Barngrupp, åk F-3. Måndagar 17:30-19:00 (udda veckor).

Glada barn i Juniorer-gruppen

Juniorer

BOLLSTAKYRKAN. Barngrupp, åk 4-6. Måndagar kl 14:20-15:50, udda veckor.

Träff med Liten & Stor i Torsåker

Liten & Stor - Torsåker

TORSÅKERS FÖRSAMLINGSHEM. Barngrupp för alla åldrar. Måndagar 17:30-19:00. (udda veckor)

Liten & Stor - Styrnäs

STYRNÄS FÖRSAMLINGSHEM. Barngrupp för alla åldrar. Torsdagar 17:30-19:00.

Liten & Stor - Dal

DALS SOCKENSTUGA. Barngrupp för alla åldrar. Onsdagar 18:00-19:30. (jämna veckor)

Soul Kids

Övning: Onsdagar 13:00-14.00, Nordingrå sockenstuga

Soul Children

Övning: Torsdagar 15:00-16:00, Nordingrå sockenstuga

HimlaSkoj

GUDMUNDRÅ FÖRSAMLINGSGÅRD. Barngrupp, 4-8 år. Torsdagar 17:00-18:30.

Stor & Liten

GUDMUNDRÅ FÖRSAMLINGSGÅRD. Barngrupp 0-6 år. Fredagar 9:30-12:00. (För dig som är hemma med små barn.)

Logga för Äventyret

Äventyret

ULLÅNGER EFS. Torsdagar 18:00-19:30. För alla barn i förskoleklass till åk 6. Hösten 2021 kör vi 10 gånger fr.om. 23/9.

Barn som äter och dricker

HimlaMys - maten är klar!

GUDMUNDRÅ FÖRSAMLINGSGÅRD. Tis 22 mars & 10 maj 17:00-19:00. Middag med tillhörande mys för alla barn och deras vuxna, en helt vanlig tisdag.

Mer för och om barn i kyrkan

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.

Barn som sitter vid ett bord och målar med en tuschpenna.

Barnkonsekvensanalys

I kyrkans verksamheter gör vi barnkonsekvensanalyser när vi fattar beslut. För att bedöma om beslutets konsekvenser är positiva eller negativa för barnet används FN:s deklaration om barnets rättigheter – barnkonventionen.

Dop

Dopet är en gåva. Det är också en bekräftelse på människans samhörighet med Gud. Du behöver inte prestera något för att ta emot dopet. Det räcker med att vara just du.