Pilgrimsvandring

Pilgrimsgruppen vandrade Esrum kloster - Hillerød tillsammans med Lunds församling -- lördag 26 maj 2018

Program för den 26 maj:
Vi mødes ved Esrum kloster (huvuddörren)  kl. 10.45

Transpormöjligheter:
10.09 Helsingør bussholdeplads 10, buss 390 R mot Esrum kloster
För andra möjligheter gå in på Rejseplan.dk

Vandring:
Vi vandra 18 km på bra stigar genom en vacker bokskog. Ta med matsäck och dryck för hela dagen. Vi pausar två gånger, först för kaffe/te, senare för lunch. Framme i Hillerød ca 17.00.

Intresset för att pilgrimsvandra är stort i Sverige och övriga Europa. Hundratusentals människor vallfärdar varje år till Santiago de Compostela och i Norden har Sankt Olavsvägarna fått status som europeisk kulturväg. Att vandra är ett sätt att vårda kropp och själ och lusten väcks ofta av nyfikenhet. Vad möter vi bortom vägkröken och inom oss själva?

En pilgrimsvandring präglas av pilgrimens sju nyckelord: enkelhet, långsamhet, tystnad, delande, frihet, andlighet och bekymmerslöshet.

Frågor? Kontakta gärna Thomas Stoor, tel. 25 56 22 45,

Läs gärna mer om pilgrimsvägen Skåne Blekinge här

Läs gärna mer om Svenska Kyrkans arbete med pilgrimsvandringar här

Pilgrimsgruppen - en grupp med syfte att fördjupa sig i pilgrimskapets teologi och praktik. Vi träffas en torsdagskväll i månaden.