Kyrkomusiker

sökes, 100%

Svenska Gustafsförsamlingen i Köpenhamn söker en vikarierande kyrkomusiker 100% då vår ordinarie kyrkomusiker kommer att vara föräldraledig. Förordnandet gäller verksamhetsåret 2020/2021. Fri bostad ingår.

Svenska Gustafskyrkan ligger centralt i Köpenhamn och är en levande församling med rikt utbud av gudstjänster, konserter och kulturevenemang. I regionen bor drygt 16.000 svenskar. Gustafskyrkan är en populär kyrka för dop och bröllop. Kyrkan, byggd 1911, ligger vackert intill Kastellparken, inte långt från ”den lilla havsfrun” vid havet.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår att spela vid gudstjänster, kyrkliga handlingar, leda kör, konsertverksamhet och barnrytmik för små barn med föräldrar samt viss administration.

Kantor- eller organistexamen. Erfarenhet av att vara körledare.
Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Tjänsten omfattar 100 % under perioden 1 september 2020 t.o.m. juni 2021.

Övrigt
Denna anställning är en lokalanställning, vilket innebär att kyrkorådet i Köpenhamn är arbetsgivare. Kyrkokansliet är församlingen behjälplig i rekryteringen.

Du kommer att få din lön i danska kronor. Du kommer att få bo kostnadsfritt i egen lägenhet i anslutning till Gustafskyrkan, nära till centrum och kommunikationer.

Intervjuer kommer att ske i Köpenhamn under april och maj månad.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av
Kyrkoherde Thomas Stoor, mobil +45 25 56 22 45 eller kyrkomusiker Sara Hjort, mobil +45 51 90 54 58.

Välkommen med din ansökan senast den 15 april 2020 via mailadress  thomas.stoor@svenskakyrkan.se

Svenska kyrkan i utlandet finns i 24 länder runt om i världen. Uppdraget är att finnas till för svenskar som befinner sig utanför Sveriges gräns. Vare sig man är ute på resa, arbetar eller bor utomlands behöver man ibland en fast punkt i tillvaron där man känner sig hemma och får tala sitt modersmål. En plats där man kan möta nya vänner och uppleva gemenskap och trygghet men också, inte minst viktigt, dela sorg och få stöd i svåra stunder. Utlandsförsamlingarna arbetar på samma sätt som en församling i Sverige. Gudstjänsten står i centrum och omsorgen om medmänniskan är en viktig del i arbetet. Personal och frivilliga besöker även svenskar på sjukhus, ombord på båtar och i fängelser.