Konstkurs

Torsdagar under våren kl.10.15-12.00

Konstkursen våren 2018 börjar torsdagen den 1 februari  kl. 10.15-12.00. Vi träffas 11 gånger under terminen och avslutar med ett studiebesök (ännu inte fastlagt).

Inledningsvis kastar vi ett öga på utvecklingen i Tyskland från Caspar David Friedrich till Ludwig II i Bayern och vidare till  England där industrialismen leder till motreaktioner i form av prerafaeliter och begynnande art & craftrörelse. Därefter ägnas merparten av terminen åt arvet efter impressionisterna med postimpressionister – van Gogh, Gauguin, Cézanne -  och modernismens genombrott. Några förkunskaper behövs inte och alla är varmt välkomna.

Kurspriset är oförändrat DKK 800 för kyrkans medlemmar och DKK 900 för icke medlemmar.
Kursledare är Britte Montigny, konstvetare, föreläsare och konstkritiker

För eventuella frågor ring Britte på tel. + 46 734 23 35 23