Insamling till en ny mässhake

Insamling till en ny mässhake i Svenska Gustafskyrkan.

Nu behöver vi Din hjälp!

Gustafskyrkans vackra lila mässhake i sidendamast från Liciums Ateljé i Stockholm tillverkades 1930 och var en gåva från direktör Axel Löfström i Malmö. Genom åren har den blivit mycket sliten och nu behöver den ”gå i pension”. Den går inte att reparera så nu behöver vi inskaffa en ny till kyrkan. Vi startar därför nu en insamling för en ny lila mässhake till Gustafskyrkan – som kan hålla i många år framåt. Vill du bidra genom en gåva?

Du gör det lättast genom att sända in ett bidrag på

- MobilePay 179 608 eller
 -  bankkonto Handelsbanken (DK): reg.nr 0890 konto 100 80 60.

Glöm inte att ange ”Ny mässhake” så vet vi vad gåvan syftar till. Det går naturligtvis också att lämna Ditt bidrag kontant till kyrkans expedition.

Tack för Ditt stöd – till glädje för många i framtiden!

Thomas Stoor
kyrkoherde

Bild: U.Karlsson

En mässhake är det liturgiska plagg i textil som prästen använder vid högmässans firande i kyrkan. Den finns i olika färger beroende på vilken tid i kyrkoåret som vi befinner oss i. Under advent och fastetiden är mässhakens färg lila eller violett.