Rom i juni 2022-23

S:t Matteus församling

Startdatum 20 november 2022

Sista anmälningsdag 14 november 2022

Vi träffas varannan tisdagkväll i Mikaelskapellet, med början i november 2022, då vi firar mässa och lär känna kristen tro och varandra. I början åker vi också på ett helgläger i närheten av Stockholm. Mot slutet av läsningen - i juni 2023 - gör vi en resa till Rom. Där låter vi historiens vingslag bära Bibelns berättelser om den tidiga kristna kyrkan medan vi pilgrimsvandrar genom Roms gränder. Vi utforskar kyrkans ursprung och nutid, besöker antika platser, kyrkor och katakomber. Vi äter av den goda italienska maten och samtalar om tron och våra liv.

OBS! Gruppen är nu full. Vi hänvisar till våra andra alternativ: Rom på sportlovet och Rom på höstlovet. Ni kan också anmäla ert intresse till andra konfirmandalternativ i församlingarna runt omkring!

Ansvarig präst: Frida Johansson

Mikaelskapellet, Karlbergsvägen 64

Karlbergsvägen 64, Stockholm.

Tisdag

Efter konfirmand- och föräldramötet söndagen den 20 november träffas vi på tisdagar 16:00-19:00, i regel ojämna veckor, från och med den 22 november 2022.

Konfirmationsgudstjänst äger rum den 25 juni 2023.

2000 kr för att delta. Kostnaden gäller resan, men kostnad ska aldrig behöva vara något hinder. Kontakta oss om ni har frågor!

Konfirmand- och föräldraträff

Den 20 november firar vi söndagens högmässa i S:t Matteus kyrka tillsammans kl 11:00 och samlas därefter för information. Träffen är slut ca 13:30.

Helgläger på Stiftsgården Stjärnholm

Den 13-15 januari 2023 åker vi på ett helgläger till Stiftsgården Stjärnholm som ligger i Oxelösund.

Föräldraträff inför resan

Den 13 juni samlas vi kl. 19:00 - ca 20:30 i Mikaelskapellet (efter den ordinarie konfirmandträffen) och informerar inför resan till Rom.

Resa till Rom

Den 15 - 19 juni är det äntligen dags för oss att resa till Rom!

Övning inför konfirmation

Under dagen den 22 juni övar vi i S:t Matteus kyrka inför konfirmationen.

Konfirmation

Den 25 juni blir det en högtidlig konfirmationshögmässa kl 11:00 i S:t Matteus kyrka.

Rom Kristendom Minkonfasthlm

Rebecca Nelsson