En pojke i tonårsåldern håller upp ett egentillverkat träkors målat i rött och grönt.

Gålölägret 2023

Högalids församling

Startdatum 19 juni 2023

Sista anmälningsdag 1 februari 2023

Gålölägret pågår under tre härliga sommarveckor, 19 juni till 8 juli 2023 på vackra Uskavigården i Bergslagen, strax utanför Nora. Konfirmationsgudstjänsten äger rum i Högalidskyrkan och det kostar inget att delta på lägret.

Gålölägret vänder sig till dig som går i grundskola, resursskola, specialskola eller särskola. Under lägret får du tillsammans med andra fundera över och prata om vad som är viktigt i livet. Duger jag som jag är? Hur är en bra vän? Behövs jag? Vad har Gud med mitt liv att göra? Vad betyder det att alla människor är lika mycket värda? Vad betyder det att alla är skapade till Guds avbild? Våga utmana dig själv och få ett minne för livet!

Gålölägret gör det möjligt för ungdomar med och utan behov av särskilt stöd att få mötas och lära känna varandra och syftar till att motverka utanförskap och ge ökad förståelse för olika livssituationer.

Det finns 20 deltagarplatser och de flesta som deltar är mellan 14 och 18 år. Ibland är någon äldre. Cirka 10 ledare är med på lägret. De flesta ledare är mellan 20 och 30 år och har erfarenhet av att arbeta med ungdomar både med och utan funktionsnedsättning.

På lägret finns också en lägerpräst och en lägerchef som har huvudansvar för lägret.

Vad händer på lägret?

De flesta dagar har ett schema som ser ungefär likadant ut. Vi har morgonbön och konfirmationsundervisning, scouting och skapande. Vi håller på med olika aktiviteter och på kvällarna har vi aftonbön. Vi är mycket utomhus: badar, paddlar, leker, vandrar och håller på med scouting. Vi gör allting tillsammans. Alla aktiviteter utgår från att alla är viktiga och kan bidra. Det gör att alla lär känna varandra väldigt bra.

Innan lägret

Alla deltagare bjuds in till individuella informationssamtal om lägret och får möjlighet att träffa några av ledarna. Informationssamtalen är viktiga för att ledarna ska kunna avgöra hur varje konfirmand ska kunna få rätt stöd under lägret.

Vill du veta mer om Gålölägret 2023? Kontakta lägerpräst Victor Lindblom 073-039 57 21

Uskavigården

Siggeboda 313, Nora.

Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och söndag

Sommarläger som pågår mellan 19 juni - 8 juli 2023

Konfirmationsgudstjänst äger rum den 8 juli 2023.

0 kr för att delta. Allt ingår

Scouting Sommarläger Funktionsvariation