Sommarkonfirmander på Stiftsgården Stjärnholm 15/6-4/7 2020

Almby församling

Startdatum 11 september 2022

Sista anmälningsdag

Fiskekonfa vänder sig till dig som vill konfirmera dig och samtidigt gillar att fiska. På våra träffar pratar vi om livet, tron – och fiske. I maj 2023 åker vi på en fiskeresa ihop.

Fiskekonfa är lite som vanlig konfa med teoretiska pass, där vi ibland kommer att prata om Gud, kyrkan och bön – och försöker hitta svar på våra gemensamma frågor. Andra pass kommer vi att ägna oss åt just fiske. Kanske att vi är ute och fiskar eller att vi pratar om fiske, metoder och prylar.

Vår grupp Fiskekonfa i Almby församling vänder sig till dig som vill ta dig an livets stora frågor tillsammans med andra som gillar att fiska. Många i Bibelns berättelser var faktiskt fiskare!

Almby Kyrka

Organistvägen 2, Örebro.

Söndag

Fiskekonfa har konfirmandstart 11/9 i Almby kyrka. Vi ses därefter en söndag i månaden kl. 10.00–16.00. Vi pratar om livet, tron, lär oss mer om kyrkans liv och bibeln och vad det kan innebära att leva ett kristet liv. Vi kommer ha ett tätt samarbete med Mediakonfa, som också är en konfagrupp i Almby. Vi kommer även att prata fiske. I maj 2023 planerar vi att åka på fiskeresa. Ett höstläger på kursgården Solliden kommer vi också hinna med. Du behöver absolut inte vara fiskeproffs för att vara med i gruppen, men det är bra om du har provat på att fiska förut och tycker om det. Du behöver ha ett eget kastspö och några drag. På hösten åker vi på läger till Sollidens kursgård och i maj 2023 planerar vi att åka på en fiskeresa.

Konfirmationsgudstjänst äger rum den 4 juni 2023.

Höstläger på Sollidens kursgård

Fiskeresa

Vi åker på fiskeresa några dagar i maj 2023.

Fiske Fiskeläger Resa

Johan Armö