Konfirmand Gotland

Prata med oss

Kontakt

Konfirmand Gotland

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Konfirmand Visby

Vi tror på Gud och på dig! Vad tror du på?


Film, drama, läger, strandhäng på Öland, etiska dilemman, lekar, midnattsmässa, knapplift i Järvsö, måla en ikon, "dygna" i Domen är bara några exempel på vad ett år som konfirmand i Visby kan innebära.

Ta chansen att som konfirmand upptäcka nya sidor hos dig själv, tänja dina gränser och få tid att fundera kring tro och livsfrågor.

 Vi erbjuder tre alternativ – Vardag, Intensiv och Sommar.

 Gemensamt för alla är prova-på-dag lördagen den 16 september i domkyrkan, kick-off den 1 oktober samt ett dygn i Domkyrkan under påsken. Vi har dessutom några andra gemensamma träffar under året.

konfirmand vardag…

… är alternativet för dig som vill träffas ofta – varje onsdagseftermiddag. Genom dramaövningar, musik och annat skapande försöker vi bättre förstå oss själva, varandra och livet. Under året åker vi på två helgläger.

 Plats: Visby domkyrka.

Tid: Varje onsdag ca kl. 16.00-17.30 beroende på när skoldagen slutar. Två helgläger (ett under hösten, ett under våren) samt övernattning påsknatten i Domkyrkan.

 Avgift: ingen

 Konfirmation: Kl. 14.00 den 19 maj 2018 i Visby  domkyrka Visby

konfirmand intensiv …

… när livet går i rallyfart. Svårt att hinna skola, fritidsintressen och vänner? Tycker du om att åka på läger? Då är det här ett alternativ för dig. Vi träffas på loven där vi får tid att brottas med livets frågor. På sportlovet åker vi till Järvsö och åker skidor. Eftersom detta är ett intensiv-alternativ är det viktigt att du kan delta vid alla tillfällena.

 Plats: Olika platser i domkyrkoförsamlingen, samt läger

Tider: Höstläger 24-26 november, Jullovsläger 3-6 januari, Sportlovsläger i Järvsö vecka 9, Påsklovsläger 5-8 april. Dessutom övernattning påsknatten i Visby Domkyrka.

 Avgift: 700 kr (+ ev. skidhyra, allt annat ingår)

 Konfirmation: Kl. 14.00 den 5 maj 2018 i Visby domkyrka

konfirmand sommar…

… med 10 meter till poolen, 100 meter till sjön och 500 meter till havet är det här alternativet för dig som gillar sommar, sol och bad! Vi bor på Hornsjöns pensionat på norra Öland, gör cykelturer, badar och reflekterar kring livets frågor. Följ med på en underbar resa som blir ett minne för livet!

Plats: Visby domkyrka och på Öland.

Tid: Upptaktshelg 15-17 december, Hemmaläger 17-21 juni, läger på Öland 25 juni – 2 juli, hemmaläger 4-6 juli. Dessutom övernattning påsknatten i Domkyrkan och ett par träffar under höst- och vårterminen.

Avgift: 700 kr

Konfirmation: Kl. 14.00 den 7 juli 2018 i Visby domkyrka Visby

 Vi tror på gud och på dig! vad tror du på?

 

 

viktig information

Gudstjänster: Varje onsdag kl. 18 firar vi Ung Mässa med schyst musik, stämning och gemenskap. En gång i månaden deltar alla konfirmander, oavsett grupp. Under året kommer vi dessutom vid ett par tillfällen att delta i församlingens övriga gudstjänster.

Max antal: Det gäller att anmäla sig i tid - max 25 personer/grupp.

Anmälan: Senast 1 oktober 2017 antingen genom webben, eller till expeditionen, tel. 20 68 00.

Info: Pia Tofténius, tel. 20 68 07, Mobil 070-608 11 19
E-post: pia.toftenius@svenskakyrkan.se

Kick-off, söndag 1/10 kl. 10.00–15.00: Konfirmandåret startar med en heldag för alla konfirmander.

 

Prova-på-dag lördagen den 16 september

Kl. 14.00–15.30: För dig som är nyfiken, tveksam, vill få med en kompis… Kom till Domkyrkan och träffa förra årets konfirmander, gå upp i kyrktornet, ställ en präst mot väggen med dina frågor, massor av gott fika och mycket mer …

Vi finns självklart på Facebook – Konfirmand i Visby.