Konfirmand 2021-2022

Välkommen som konfirmand i Svenska kyrkans församlingar i Nyköping, Oxelösund, Stigtomta-Vrena, Kiladalen, Rönö, Tystbergabygden och Tunaberg!

När du är konfirmand finns möjlighet att fundera på sådant som du kanske inte tänker på varje dag. Vad är viktigt för ett bra liv? Vem är jag och vem vill jag vara? Du får också ta reda på vad kristen tro är, åka på läger, lära känna nya människor eller lära känna gamla vänner på nytt sätt. Skratt och allvar blandas när vi tillsammans med kompisar och ledare försöker söka svar på livets stora frågor.

Svenska kyrkan erbjuder många olika konfirmandgrupper. Välj själv var du vill vara med!

En del väljer att konfirmera sig i sin hemförsamling eftersom det kanske är där man har sina kompisar och det kan vara praktiskt att ha nära till kyrkan och församlingslokalerna. Det är naturligtvis också möjligt att konfirmeras i en annan församling helt kostnadsfritt. I menyn hittar du alla församlingars alternativ i Nyköpings kontrakt. Det är bara att välja och vraka!

Är du inte medlem i Svenska kyrkan eller odöpt?

Även om du inte tillhör Svenska kyrkan är du välkommen att delta i undervisningen. Först i samband med konfirmationen behöver du anmäla inträde. Det är inte heller ett hinder att börja som konfirmand om du inte är döpt. De ungdomar som inte är döpta döps då under konfirmandtiden.

Ungdomar med funktionsnedsättning

Du är välkommen att kontakta de olika församlingarna i Nyköpings kontrakt med de frågor du har och för att diskutera olika lösningar (kontaktinformation för alla församlingarna finns under respektive församling).

Läs mer om konfirmation

Nyköpings kontrakt

I Nyköpings kontrakt ingår Kiladalens församling, Nyköpings församling, Oxelösunds församling, Rönö församling, Stigtomta-Vrena församling, Tunabergs församling och Tystbergabygdens församling.

Behöver du hjälp att hitta din hemförsamling?