Knivsta pastorat Besöksadress: Häradsvägen 2 B, 74142 KNIVSTA Postadress: Box 23, 74121 KNIVSTA Telefon:+46(18)341040 E-post till Knivsta pastorat

Skuggvärldar - fokus på kvinnliga tonsättare

Uppsala kammarsolister och Ulrika Knutson kommer till Lagga kyrka lördag den 5 oktober kl 18.00. Skuggvärldar är en konsertafton med fokus på kvinnliga tonsättare ur historien.

Vi får höra musik av Fanny Mendelssohn Hensel, Ethel Smyth och Valborg Aulin. Gemensamt för dem var deras beslutsamhet att komponera. De utbildade sig, utövade och skapade musik, och har efterlämnat en stor produktion, trots att de möttes av olika mot­gångar.

Ulrika Knutson berättar i detta program om kvinnorna i musik­historien. Ulrika är en välbekant kulturprofil i Uppsala, journalist, kulturskribent och en välkänd radioröst. Uppsala Kammarsolis­ter har vid flera tillfällen samarbetat med Ulrika i uppskattade musikproduktioner.

Aftonen inleds med en kort andakt.