Knivsta pastorat Besöksadress: Häradsvägen 2 B, 74142 KNIVSTA Postadress: Box 23, 74121 KNIVSTA Telefon:+46(18)341040 E-post till Knivsta pastorat

Föreståndare till S:ta Maria gruppboende

Vi gör värdegrund till verklighet

Vår första föreståndare går vidare till nya uppgifter efter tio år, därför söker vi nu en ny föreståndare.

S:ta Maria gruppboende öppnade våren 2011 och är ett LSS-boende där fem unga vuxna bor. Inom S:ta Maria Alsike ryms förskola, skola (F-4), fritidshem, hyresrättslägenheter, rörelsesal, kapell, restaurang och café. Huvudman för gruppboendet är Knivsta pastorat, Svenska kyrkan. Knivsta pastorat består av sex församlingar som präglas av ett stort ideellt engagemang och innerligt gudstjänstfirande. Vårt gruppboende är en del av pastoratets diakonala liv.

Kyrkan har en lång tradition av verksamheter för människor i olika situationer och med olika behov. Genom S:ta Maria Alsike skapas en mötesplats i östra Alsike som med sina olika verksamheter kan bidra till att skapa det goda samhället. Ett samhälle som kännetecknas av glädje och omsorg om varandra.

Under 2019 blev Knivsta pastorat medlem i Famna som ett led i att vi vill utveckla pastoratets engagemang i samhället. Vi planerar att starta sju servicelägenheter enligt LSS i S:ta Maria Alsike. Dessutom finns en önskan att starta ytterligare ett gruppboende i Knivsta centrum och även daglig verksamhet och någon form av trygghetsboende. Dessa planer ligger några år fram i tiden.

Vi söker nu dig som vill jobba som föreståndare i en verksamhet som ger stöd till personer med olika funktionsnedsättningar. Du kommer att ingå i ett mycket kompetent och stabilt arbetslag som har ett stort engagemang i sitt arbete att ge var och en av de boende ett så gott och rikt liv som möjligt. Allt i linje med kyrkans syn på varje människas värdighet och möjlighet att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid delaktighet och medbestämmande.

Vem du är som person är viktigt, men också din kompetens och utbildning. Vi söker dig som har en högskoleutbildning som IVO godkänner som föreståndare.

Som föreståndare har du helhetsansvar för gruppboendets verksamhet; personal, budget, arbetsmiljö och det systematiska kvalitetsarbetet. Du ingår också i Knivsta pastorats chefsgrupp, där det erbjuds chefsutveckling och kollegialt stöd i chefsrollen. Knivsta pastorat arbetar medvetet med kompetensutveckling för chefer. I pastoratets gemensamma administration finns stöd inom HR, ekonomi, lön och fastighetsförvaltning.

Vi kan erbjuda:

Ett gruppboende med tydlig värdegrund

Ett härligt sammanhang i ett kompetent och engagerat arbetslag

En bejakande personalpolicy

Stimulerande arbete som gynnar en utvecklande chefsroll

Ett chefskollegium med olika professioner

Nätverkande inom Svenska kyrkan och Famna

Möjlighet till regelbunden handledning

Friskvård

Böne- och gudstjänstgemenskap

Vi söker dig som…

…har en positiv grundsyn och ett starkt engagemang för människor

…är trygg och stabil i ditt ledarskap

…har tålamod och förmåga att tänka långsiktigt och verka för kontinuitet

…kan prioritera och anpassa arbetssätt utifrån de behov som finns eller uppstår

…går in i verksamheten vid behov

…har god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt

…brinner för att människor kan utvecklas och därmed ser möjligheter och inte hinder

…har B-körkort och tillgång till bil

…vill vara med och utveckla nya verksamheter inom Knivsta pastorat

…vill förmedla Kyrkans tro och liv och bära hennes värdegrund.

Om du är diakon eller har erfarenhet av församlingsarbete är det meriterande för tjänsten.

September 2019 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform

Tillsvidaretjänst, 100 procent med provanställning på sex månader. Föreståndaruppgifterna är ungefär 60 procent, men kan komma att utökas vid utveckling av vår verksamhet inom LSS.

Lön

Lön enligt avtal. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Intervjuer sker löpande.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till oss. Sista ansökningsdag den 31 augusti 2019.

Vi tar emot ansökan via e-post:
knivsta.pastorat@svenskakyrkan.se
Märk ansökan ”S:ta Maria gruppboende”

Biträdande kyrkoherde Martin Valman, 018-34 68 10
martin.valman@svenskakyrkan.se (har semester till den 11 augusti)

Föreståndare Marie Simas Nordberg, 018-34 68 32
marie.simas.nordberg@svenskakyrkan.se (har semester till den 9 augusti)

Kyrkoherde Anders Johansson, 018-34 68 01
Anders.a.Johansson@svenskakyrkan.se

Fackliga kontaktpersoner

Kommunals lokalavdelning i Knivsta:
Gert Eriksson 018-341040