Prata med oss

Kontakt

Knivsta pastorat Besöksadress: Häradsvägen 2 B, 74142 KNIVSTA Postadress: Box 23, 74121 KNIVSTA Telefon: +46(18)341040 E-post till Knivsta pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kost

Bild: Mårten Gudmundhs

Kravmärkt mat

Elever och personal i S:ta Maria skola och förskola får mat tillagad i eget kök. Våra kockar tillagar god och näringsriktig mat från grunden och köket är KRAV-certifierat på nivå två, vilket bland annat innebär att minst hälften av råvarorna är ekologiska och/eller KRAV-märkta. Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både till årstiderna och miljön och redan tidigt vänja barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Intyg för specialkost (klicka för att ladda ner)

 

 

Matsedel v. 15

 

Måndag:        Kassler med sting och bulgur

Tisdag:          Davids fantastiska fiskpudding

Onsdag:        Skomakarlåda med rotfrukter

Torsdag:        spagetti och tomatsås med majs och mixade röda linser

Fredag:          Årskurs 3:s Önskefredag: Tacos med tillbehör

 

Matsedel v. 16

 

Måndag:        Tortellini med vitlök och spenat, tomatsås och blandade bönor

Tisdag:          Ugnsbakad fisk med kokt potatis

Onsdag:        Bigos som serveras med ris

Torsdag:        Rotsakssoppa med bönröra. Serveras med bröd, smör, ost och färsk frukt

Fredag:          Piratfisk med rostad potatis

 

Matsedel v. 17

 

Måndag:        Chili con carne med bulgur

Tisdag:          Pocherad fisk med dillsås och kokt potatis

Onsdag:        Makaronipudding

Torsdag:        Klassisk kalops med tillbehör

Fredag:          Årskurs 3:s Önskefredag: Kökets vegetarisk pizza

 

Matsedel v. 18

 

Måndag:        Kökets val

Tisdag:          Stängt

Onsdag:        Tandorikyckling som serveras  med ris

Torsdag:        Grön ärtsoppa med ostcrème. Serveras med smörgås och frukt

Fredag:          Kålpudding med rårörda lingon

 

Matsedel v. 19

 

Måndag:        Pasta Carbonara

Tisdag:          Solskensfisk med ångkokt potatis

Onsdag:        Medelhavsbiffar med tzatsiki och rostad potatis

Torsdag:        Stängt

Fredag:          Kökets val

 

 

Till varje måltid serveras salladsbuffé anpassad efter säsong, smör, bröd, mjölk och vatten.
 
Med reservation för eventuella förändringar.
 

 


 

Varmt välkomna!