Meny

Kost

Bild: Mårten Gudmundhs

Kravmärkt mat

Elever och personal i S:ta Maria skola och förskola får mat tillagad i eget kök. Våra kockar tillagar god och näringsriktig mat från grunden och köket är KRAV-certifierat på nivå två, vilket bland annat innebär att minst hälften av råvarorna är ekologiska och/eller KRAV-märkta. Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både till årstiderna och miljön och redan tidigt vänja barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Intyg för specialkost (klicka för att ladda ner)

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Matsedel vecka 32

Måndag: Köttbullar och pasta

Tisdag: Panerad fisk och potatismos

Onsdag: Grönsaksnuggets och ris samt kall sås

Torsdag: Gulaschgryta och potatis 

Fredag: Tortellinigratäng

 

Matsedel vecka 33

Måndag: Pasta och sojfärssås

Tisdag: Krämig fiskgryta med ris               

Onsdag: Pastagratäng med korv             

Torsdag: Vegetarisk Thaigryta med ris                          

Fredag: Kycklingköttbullar och potatis samt gräddsås

 

Matsedel vecka 34

Måndag: Korv Stroganoff och ris

Tisdag: Fiskpanetter med potatis och kall sås

Onsdag: Currykyckling och bulgur

Torsdag: Tomatsoppa med tacokrydda, mjukt bröd och pålägg

Fredag: Himmelsk högrevsgryta med ris

  

Med reservation för ändringar.