Foto: Mårten Gudmundhs

Kost

Foto: Mårten Gudmundhs

Kravmärkt mat

Elever och personal i S:ta Maria skola och förskola får mat tillagad i eget kök. Våra kockar tillagar god och näringsriktig mat från grunden och köket är KRAV-certifierat på nivå två, vilket bland annat innebär att minst hälften av råvarorna är ekologiska och/eller KRAV-märkta. Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både till årstiderna och miljön och redan tidigt vänja barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Intyg för specialkost (klicka för att ladda ner)

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

 

Matsedel vecka 40

Måndag: Korv Stroganoff och ris

Tisdag: Fiskpanetter med potatis och kall sås

Onsdag: Currykyckling och bulgur

Torsdag: Tomatsoppa med tacokrydda, mjukt bröd och pålägg

Fredag: Himmelsk högrevsgryta med ris

Matsedel vecka 41

Måndag: Italiensk tortellinigratäng med tomatsås

Tisdag: Fransk fiskgryta samt rostad potatis

Onsdag: Norsk lapskaus med potatis och hällbröd

Torsdag: Indisk kikärtscurry med ris

Fredag: Grekisk moussaka med tzatziki

Matsedel vecka 42

Måndag: Falafel med ris och vitlökssås

Tisdag: Fiskgratäng och bulgur

Onsdag: Kålpudding med kokt potatis, skysås och lingon

Torsdag: Broccolisoppa med nybakat bröd och pålägg

Fredag: Pulled pork med tillbehör

Matsedel vecka 43

Måndag: Vegetarisk biff med ris och tomatsås

Tisdag: Ört- och ströbrödsbakad fisk med potatis och kall sås

Onsdag: Pasta med baconsås

Torsdag: Vegetarisk paj ala quattro formaggio

Fredag: Nasi goreng med kyckling och dinosås

 

Med reservation för ändringar.