Foto: Mårten Gudmundhs

Kost

Foto: Mårten Gudmundhs

Kravmärkt mat

Elever och personal i S:ta Maria skola och förskola får mat tillagad i eget kök. Våra kockar tillagar god och näringsriktig mat från grunden och köket är KRAV-certifierat på nivå två, vilket bland annat innebär att minst hälften av råvarorna är ekologiska och/eller KRAV-märkta. Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både till årstiderna och miljön och redan tidigt vänja barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Intyg för specialkost (klicka för att ladda ner)

Matsedel vecka 2

Måndag: Falafel med vitlökssås och ris 

Tisdag: Sprödbakad fiskgratäng och potatis

Onsdag: Kålpudding med lingon sås och potatis

Torsdag: Krämig grönsakssoppa med nybakat bröd samt pålägg

 Fredag: Pasta carbonara

 

Matsedel vecka 3

Måndag: Vegetarisk nudelwok med sojastrimlor

Tisdag: Fiskgryta och rostad potatis

Onsdag: Ugnsbakad falukorv med potatismos

Torsdag: Vegetarisk lasagne

Fredag: Kebabkryddad köttgryta med ris

 

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Med reservation för förändringar.