Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Knivsta pastorat Besöksadress: Häradsvägen 2 B, 74142 KNIVSTA Postadress: Box 23, 74121 KNIVSTA Telefon:+46(18)341040 E-post till Knivsta pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kost

Bild: Mårten Gudmundhs

Kravmärkt mat

Elever och personal i S:ta Maria skola och förskola får mat tillagad i eget kök. Våra kockar tillagar god och näringsriktig mat från grunden och köket är KRAV-certifierat på nivå två, vilket bland annat innebär att minst hälften av råvarorna är ekologiska och/eller KRAV-märkta. Vår vision är att vi ska servera mat som tar hänsyn till både till årstiderna och miljön och redan tidigt vänja barnen vid en allsidig och god kost.

För elever som behöver specialkost lämnas årligen, i samband med skolstart ett intyg till ansvarig lärare som lämnar detta vidare till köket med kopia till rektor. Vid förändringar ska alltid ett nytt intyg lämnas.

Intyg för specialkost (klicka för att ladda ner)

 

Matsedel v. 10

Måndag: Spagetti och köttfärssås

Tisdag:    Fisktacos

Onsdag:  Klodda från östra Blekinge

Torsdag: Indisk kikärtsgryta med ris

Fredag:    Dansk sjömansbiff med inlagd gurka

 

 

Matsedel v. 11

Måndag:  Potatiskaka med fetaost och soltorkade tomater

Tisdag:    Sprödbakad fisk med dillkokt potatis och citronsås

Onsdag:  Mac and chees

Torsdag:  Tomatsoppa med fetaost crème och bönsalsa, serveras med smörgås och frukt

Fredag:    Lasagne med havet smaker.

 

Matsedel v. 12

Måndag: Lasses frukostkorv och potatismos

Tisdag:    Mexikansk fiskgratäng

Onsdag   Biffstroganoff och ris

Torsdag: Chili sin carne med bulgur

Fredag:    Pulled pork med coleslaw och pitabröd

 

Matsedel v. 13

Måndag: Pad Thai med nudlar

Tisdag:    Ugnsbakad fisk med kokt potatis och remouladsås

Onsdag: Moussaka

Torsdag: Klassisk ärtsoppa med senap hembakat bröd, ost och färsk frukt.

Fredag:    Laxpasta med gremolata

 

Matsedel v. 14

Måndag:  Kassler med sting och bulgur

Tisdag:    Davids fantastiska fiskpudding

Onsdag:  Skomakarlåda med rotfrukter

Torsdag:  Spagetti och tomatsås med majs och mixade röda linser

Fredag:    Choladas orientaliska gryta med ris

 


Matsedel v. 15

Måndag:  Tortellini med vitlök och spenat, tomatsås och blandade bönor

Tisdag:    Ugnsbakad fisk med kokt potatis

Onsdag: Tacco gratäng

Torsdag: Broccolisoppa. Serveras med smörgås och frukt

Fredag:    Piratfisk med rostad potatis

 

 

Matsedel v. 16 påsklov

Måndag: Chili con carne med bulgur

Tisdag:    Pocherad fisk med dillsås och kokt potatis

Onsdag:  Makaronipudding

Torsdag: Påsk tallrik

Fredag:    Stängt

 

 

Matsedel v. 17
Måndag:  Stängt

Tisdag:    Ugnsbakad fisk med kall sås och kokt potatis

Onsdag:  Tandoorikyckling som serveras med ris

Torsdag:  Rotsakssoppa med bönröra. Serveras med bröd, smör, ost och färsk frukt

Fredag:    Kålpudding med rårörda lingon

 

Matsedel v. 18

Måndag:  Pasta Carbonara

Tisdag:    Kökets överraskning

Onsdag:  Stängt

Torsdag:  Ugnspannkaka rårörda lingon och keso

Fredag:    Köttbullar brunsås och potatis

 

Matsedel v. 19

Måndag:  Broccoligratäng med ädelost och pasta

Tisdag:    Solskensfisk med ångkokt potatis

Onsdag:  Medelhavsbiffar med tzatziki och rostad potatis

Torsdag:  Tomatsoppa serveras med Saras fetaoströra och bönsalsa. Mjukt bröd med smör och ost.

Fredag:    Klassisk kalops med tillbehör

 

 

Matsedel v. 20

Måndag: Spansk bondomelett

Tisdag:    Ugnsbakad fisk med kall sås och kokt potatis

Onsdag:  Korvlåda med ris

Torsdag: Pasta och Quornfärssås

Fredag:    Köttfärslimpa med brunsås och kokt potatis


 

Matsedel v. 21

Måndag: Fish and chips

Tisdag:    Hälsowook

Onsdag: Falafel med pitabröd tzatziki och bulgur

Torsdag: Grön ärtsoppa med ostcrème. Serveras med smörgås och frukt

Fredag:    Paprikakyckling med timjanbulgur

 

 

 

Matsedel v. 22 

Måndag: vegetarisk. Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg

Tisdag:    Fiskpudding med dilldoft

Onsdag:  Moussaka

Torsdag: Stängt

Fredag:    Kökets val

 

Matsedel v. 23

Måndag: Pad Thai med nudlar

Tisdag:    Hamburgare med klyftpotatis och tillbehör

Onsdag: Korv och potatismos

Torsdag: Stängt

Fredag:    Skolavslutning Vegetarisk Pizza

 

 

Matsedel v. 24

Måndag: Vegetarisk Lasagne

Tisdag:    Fisk med citrondoft och potatis

Onsdag: Spagetti och köttbullar

Torsdag: Kökets val (Bara Ballongen)

Fredag:    Pulled pork med coleslaw och bulgur

 

 

Matsedel v. 25

Måndag:  Kökets val

Tisdag:    Kökets val

Onsdag:  Midsommartallrik

Torsdag: Kökets val

Fredag:    Stängt Midsommarafton

 

Till varje måltid serveras salladsbuffé, smör, bröd, mjölk och vatten.

Med reservation för förändringar.