Gudstjänster

Här kan du läsa mer om våra gudstjänster och annan verksamhet i Knista församling under den närmaste tiden. Välkommen till oss!

Predikoturer för 26/4 - 2/5 -19

Mullhyttans kyrka
Söndag 28/4 kl 10.00
Högmässa, Stefan Öberg.
Kumla kyrkokör medverkar.
KYRKBUSS

Knista kyrka
Söndag 28/4 kl 18.00
Musikgudstjänst, Stefan Öberg.
Elis Grahn, trumpet medverkar.

Hidinge Nya kyrka
Måndag 29/4 kl 17.30
Vårbrasa.
Medtag fikakorg - grillen är tänd.
PilgrimsBarn och UG medverkar.

Kyrkans Hus – Källaren
Måndag 29/4 kl 18.00
Kaffebönorna.

Oxelgården
Tisdag 30/4 kl 10.00
Andakt.

Linden - Salongen
Tisdag 30/4 kl 15.00
Andakt.
Enkel fika fr. kl 14.30 innan andakten.

Oxelgården
Tisdag 30/4 kl 16.45
Vårkören sjunger in våren!

Mullhyttans kyrka
Torsdag 2/5 kl 14.00
Torsdagsträff.
Strömtorparna spelar.
Buss går, ring senast onsdagen innan till
0585-312 55(telsvar).

Ladda ner predikoturer(pdf)

Avgångar för kyrkbuss:
Från Tallen Fjugesta - 30 minuter innan gudstjänst.
Från Östra Långgatan 10 och 19 - 25 minuter innan gudstjänst.
Från Kyrkans Hus - 20 minuter innan gudstjänst.

Övriga hållplatser:
Ring 0585-312 55 senast fredag kl.11.00.
Åk med du också! Vi kan hämta dig!

Predikoturer för 3/5 - 9/5 -19

Hidinge Nya kyrka
Söndag 5/5 kl 10.00
Högmässa, Graham Jarvis.
KYRKBUSS

Kvistbro kyrka
Söndag 5/5 kl 18.00
Musikal – ”Ängel utan vingar”.
Musikal av Karin Runow.
Angels Voice och Barnkören medverkar.

Tisdag 7/5 kl 18.00
Pensionärsfika.
Ungdomsgruppen arrangerar pensionärsfika.

Onsdag 8/5 kl 11.30
Veckomässa, Graham Jarvis.
Sopplunch efter mässan.

Onsdag 8/5 kl 12.45
Bibelstudier, Graham Jarvis.
Läs gärna Lukas kap 22-23.

Torsdag 9/5 kl 14.00
Torsdagsträff.
Håkan Isacsson – Gammalt och nytt.
Buss går, ring senast onsdagen innan till 0585-312 55(telsvar).

Ladda ner predikoturer(pdf)

Avgångar för kyrkbuss:
Från Tallen Fjugesta - 30 minuter innan gudstjänst.
Från Östra Långgatan 10 och 19 - 25 minuter innan gudstjänst.
Från Kyrkans Hus - 20 minuter innan gudstjänst.

Övriga hållplatser:
Ring 0585-312 55 senast fredag kl.11.00.
Åk med du också! Vi kan hämta dig!

Andra söndagen i påsktiden

Påsken är kyrkans största helg. Vi firar att Jesus har besegrat döden och med den allt som står livet emot. Berättelserna om Jesus och vem han var är nedskrivna i ljuset av påskens drama och i ljuset av uppståndelsen.

Påskens vittnen

Liturgisk färg

Vit

Altardekoration

På altaret ställer vi vårblommor eller påskliljor och vi tänder påskljuset samt sex ljus.

Bibeltexter

Gammaltestamentlig läsning

Jeremia kapitel 18, vers 1-6

Detta ord kom till Jeremia från Herren: Gå ner till krukmakarens hus. Där skall jag låta dig höra mina ord. Då gick jag ner till krukmakarens hus och fann honom i arbete vid drejskivan. Ibland misslyckades lerkärlet som krukmakaren formade med sina händer, och då gjorde han om det till ett nytt kärl, så som han ville ha det. Herrens ord kom till mig: Skulle jag inte kunna göra med er, Israels folk, så som denne krukmakare gör, säger Herren. Som leran i krukmakarens händer, så är ni i mina händer, Israels folk.

Första Johannesbrevet kapitel 5, vers 1-5

Var och en som tror att Jesus är Kristus, han är född av Gud, och den som älskar fadern älskar också hans barn. Att vi älskar Guds barn ser vi därav att vi älskar Gud och håller hans bud. Ty detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Hans bud är inte tunga, eftersom alla som är födda av Gud besegrar världen, och detta är den seger som har besegrat världen: vår tro. Vem kan besegra världen utom den som tror att Jesus är Guds son?

Johannesevangeliet kapitel 21, vers 15-19

När de hade ätit sade Jesus till Simon Petrus: ”Simon, Johannes son, älskar du mig mer än de andra gör?” Simon svarade: ”Ja, herre, du vet att jag har dig kär.” Jesus sade: ”För mina lamm på bete.” Och han frågade honom för andra gången: ”Simon, Johannes son, älskar du mig?” Simon svarade: ”Ja, herre, du vet att jag har dig kär.” Jesus sade: ”Var en herde för mina får.” Och han frågade honom för tredje gången: ”Simon, Johannes son, har du mig kär?” Petrus blev bedrövad när Jesus för tredje gången frågade: ”Har du mig kär?” och han svarade: ”Herre, du vet allt; du vet att jag har dig kär.” Jesus sade: ”För mina får på bete. Sannerligen, jag säger dig: när du var ung spände du själv bältet om dig och gick vart du ville. Men när du blir gammal skall du sträcka ut dina armar och någon annan skall spänna bältet om dig och föra dig dit du inte vill.” (Så angav han med vad för slags död Petrus skulle förhärliga Gud.) Sedan sade han till honom: ”Följ mig!”

Psaltaren

Psaltaren psalm 145, vers 1-7

En lovsång av David. Jag sjunger om din storhet, Gud, min konung, nu och för evigt prisar jag ditt namn. Dag efter dag vill jag prisa dig, nu och för evigt sjunga ditt lov. Stor är Herren, högt är han prisad, ingen kan fatta hans storhet. Släkte efter släkte skall hylla dina verk och vittna om dina väldiga gärningar. De skall tala om din härlighet, ditt höga majestät, och de under som du gör vill jag besjunga. De skall prisa din fruktansvärda makt, och din storhet vill jag förkunna. De skall ropa ut din stora godhet och jubla över din trofasthet.