Knista församling söker kantor

Ledig tjänst kantor 80 %

Vi ledigförklarar tjänst
kantor 80% med möjlighet till utökad tjänstgöring med andra arbetsuppgifter.

Vi söker dig som tillsammans med vår andra kantor vill ansvara för församlingens kyrkomusikaliska verksamhet med gudstjänster, kyrkliga handlingar och andakter på äldreboenden. I tjänsten ingår ansvar och administration för kyrkans musikskola med c:a 25 elever samt att ha egna pianoelever. Du kommer att ha stora möjligheter att tillsammans med präster och kantorskollega utveckla församlingens musikliv. Eftersom vi är ett litet arbetslag arbetar vi tätt tillsammans och delar många uppgifter.

För tjänsten krävs kantorsexamen och att du har B-körkort och tillgång till egen bil. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetstiden schemaläggs med stort eget ansvar och flexibilitet. Tjänstgöring på kvällstid och framförallt helger ingår.

Placeringen är Kyrkans Hus i Fjugesta men då vi har fem kyrkor utförs arbete geografiskt över hela församlingen: Mullhyttan, Kvistbro, Fjugesta, Knista och Hidinge.

Du är välkommen med din ansökan senast den 20 januari,
per brev till Knista församling, Storgatan 28, 716 30 Fjugesta

eller via mail till knista.forsamling@svenskakyrkan.se

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten besvaras av kyrkoherde Stefan Öberg, tfn 0585-315 40

eller kantor Sara Hansen, tfn 0585-315 48.