S:t Petri - sommarens vägkyrka

Under tiden 26 juni – 10 juli är S:t Petri pastoratets vägkyrka. Under dessa veckor finns värdar på plats för att välkomna alla besökare, både långväga och lokalbor. S:t Petri kyrka är ett av Sigurd Lewerentz mästerverk och en av Klippans största sevärdheter.

ÖPPET 
26 juni – 10 juli kl 11.00 –18.00 dagligen.

ANDAKT
kl 14.00 måndag – fredag.

VÄRDAR
finns på plats varje dag.

SERVERING
av kaffe, saft, hembakat. På vardagarna kl 11.30–13.00 kommer några av pastoratets ungdomar att sälja lättare luncher till självkostnadspris. 

FÖRSÄLJNING
av böcker, plädar från Klippan Yllefabrik och annat smått och gott.

GUIDADE VISNINGAR
Missa inte att vara med när våra guider visar kyrkan och delar med sig av berättelserna bakom Sigurd Lewerentz mästerverk och de olika spännande detaljerna i och utanför kyrkan. Ingen föranmälan behövs, det är bara att dyka upp en stund innan utsatt tid.

Följande dagar och tider:

Söndag 26 juni kl 16.00
Lördag 1 juli kl 14.00 och 17.00
Tisdag 5 juli kl 14.30
Söndag 10 juli kl 13.00

SKAPANDE VERKSTAD
Vi går in i det kreativa rummet med S:t Petris speciella arkitektur som utgångspunkt. Oömmakläder behövs.
Ledare: Hannah Bok.
Tisdagen 28 juni kl 11.00–14.00

FRÄLSARKRANSVANDRING
Upptäck den vackra lavendellabyrinten genom en frälsarkransvandring.

För barnen!

BARNHÖRNA
I kyrkan finns en mysig barnhörna fylld med sköna kuddar där man kan pyssla, rita och färglägga.

BARNENS MÅLARVERKSTAD
Vi samlas vid kyrkan och målar tillsammans. Vid fint väder sitter vi ute vid dammen, annars i kyrkan. Det är drop-in så kom när ni vill under följande tider:

Fredagen 8 juli kl 10.00–11.00 och 15.00–16.00 

PETRIKNATET
Var med och spring tillsammans med Sigge kyrkråtta! För barn i alla åldrar. Start och mål vid dammen utanför kyrkan. Vi följer en snitslad bana runt Stadsparken. Alla barn som är med i loppet kommer att få en medalj. Möjlighet till drickapauser finns längs banan. Målsman ansvarar för sina barn. Ingen anmälan behövs, det är bara att komma och vara med! Ta gärna med en fikakorg och sätt er i parken och koppla av efter loppet. Vi ber för fint väder denna dag!

Fredagen 1 juli kl 14.30 vid S:t Petri kyrka

STADSPARKEN
S:t Petri kyrka ligger i Stadsparken i Klippan. Här finns en rolig lekplats, gångstigar och färgglada blomsterrabatter. Här finns också gott om utrymme för picknick och olika lekar. Intill församlingshemmet finns en väldoftande lavendellabyrint att strosa i.

Läs mer om S:t Petri kyrka här.

Läs mer!