Musik i Sommarkväll 2022

Välkommen att njuta av sommarmusik på torsdagskvällar i pastoratets åtta kyrkor. Samtliga startar kl 19.00, gratis inträde, ingen biljett eller bokning behövs. Insläpp kl 18.40.

Anna Pauline och Richard Hauer

23 juni i Gråmanstorps kyrka – Jazz, visa, pop & swing med ”glimten i ögat”

Svängande, hjärtlig musik och starka melodier som framförs med humor och med glimten i ögat. Det är vad som kännetecknar jazzsångerskan Anna Pauline och gitarristen Richard Hauer när de uppträder tillsammans. Duons rena glädje för jazz, visa, swing- och popmusik trollbinder publiken . De bjuder på personliga och humoristiska berättelser som binds samman av deras dynamiska samspel och medryckande melodier.

Tongivarna Foto: Britt-Mari Olsson

30 juni i Vedby kyrka – Tongivarna

Tongivarna är en Wienerorkester ”i gammal stil”. Under ledning av violinisten Holger Petersen spelar de örhängen från förr, allt från wienerklassiska stycken till Evert Taube! Sångsolister: Kristina Bengtsson och Josefine Kvist. Ackompanjemang: Nils-Arne Åkheden.

Christer Ekstedt och Maria Nielsen

7 juli i S:t Petri kyrka – En musikalisk resa genom 6 sekel

Christer Ekstedt på trumpet och Maria Nielsen på orgel bjuder oss på härlig musik från 1500-talets C. Gervaise till dagens tonsättare. Engelsk barockmusik blandas med jubilaren A. Piazzolla och lite folklig musik finns också med i programmet.

Philip och Ronja

14 juli i Östra Ljungby kyrka – Songs of travel

Philip Hartman är en flitigt anlitad basbaryton och operasångare som bl a har arbetat vid operan i Köpenhamn. Ronja Persson är en klassiskt skolad pianist från Klippan som har erhållit flera musikstipendier. Denna sommarkväll bjuder de oss på Songs of Travel av Ralph Vaughan-Williams och dessutom musik av Gerald Finzi och Wilhelm Stenhammar.

IMAGO

21 juli i Färingtofta kyrka – Imago möter Boye och Lagerqvist i stämningsfulla tonsättningar

IMAGO är en pop/folkmusik-trio som på ett ungdomligt men värdigt vis lyfter fram den svenska diktskatten till en ny generation. Känslosamma texter av Per Lagerqvist och Karin Boye har arrangerats och tonsatts på olika vis, från vemodiga dova tongångar till mer lättsamma popmelodier med vacker stämsång.

3 x Tägil

28 juli i Riseberga kyrka – Tre generationer Tägil

Gruppen består av far, dotter och dotterdotter, musiker som brinner för kyrkomusik och att synliggöra kvinnliga tonsättare och musiker. Minna Tägil – sopran, Ingela Tägil – sopran och Nils E Tägil – orgel och piano. Repertoaren är bred och innehåller både klassiska örhängen och glömda skatter, allt från Julie Pinel och Jenny Lind till Carola i vår egen tid. Kvällen följer en kyrkomusikalisk röd tråd och musiken varvas med berättelser om historiens musiker.

Hallavara Stompers

4 augusti i Västra Sönnarslövs kyrka – New Orleans-jazz med Hallavara stompers

Bjärebandet som spelar fin gammal New Orleans-musik blandat med lite andra härliga låtar. Bandet består av KG Lidén – trumpet, Bo Wahlgren – trombon, Ulf Björnekull – klarinett, Hasse Linder – piano, Erik Casten Carlberg – banjo, Sam Nordin – bas och Lars-Rune Martinsson – trummor.

Arvid och Saga

11 augusti i Källna kyrka – Sommarjazz

Finns det något som skriker sommar mer än jazz? Även om sol, bad och glass ligger högt upp bland favoriterna, vill Saga och Arvid bjuda på en konsert med soligt sväng i värmen. Två ungdomar som brinner för musik – Saga Holmgren, en 18-årig sångerska som går estetisk linje på Mega Musik gymnasieskola i Helsingborg.
Arvid Pernrup, en 19-årig gitarrist och sångare som har studerat musikinriktning vid Lars-Erik Larsson-gymnasiet i Lund.

Kollekten som tas upp under Musik i sommarkväll går till ACT Svenska kyrkans arbete för fred och demokrati.