Other languages with Google Translate

Kontakt

Klippans pastorat Besöksadress: Vedbyvägen, vid S:t Petri kyrka, 26435 Klippan Postadress: Box 2024, 26402 Östra Ljungby Telefon:+46(435)29680 E-post till Klippans pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Musik i Sommarkväll 2019

Vid tio tillfällen i sommar kan man komma till kyrkan och lyssna på musik. Det bjuds på allt från klassiska toner till jazz och pop. Alla tillfällen är på torsdagskvällar kl 19.00. Fri entré. Välkommen!

IMAGO

13 juni i Gråmanstorps kyrka – IMAGO tolkar Karin Boye

IMAGO bjuder på tonsatta dikter av Karin Boye med stämningsfull musik inspirerad av pop/folkmusik. De allvarsamma, hoppfulla och stridslystna texterna möter vacker stämsång & följsamma melodier.

Trio Confetti. Bild: Christian Ekstedt

20 juni Källna kyrka – Trio Confetti – engelsk barockmusik

Trio Confetti bjuder på härlig barockmusik från engelska hovet på 16-1700-talen. Medverkande: Christer Ekstedt, trumpet, Maria Lafveskans, sång och Maria Nielsen, piano/sång.

Tongivarna Bild: Britt-Mari Olsson

27 juni Riseberga kyrka – Tongivarna – Pärlor från Wien

Tongivarna, en Wienerorkester ”i gammal stil” under ledning av violinisten Holger Petersen, spelar örhängen från förr, från Jules Sylvain till Evert Taube! Ikväll tillsammans med Glenn Bengtsson som bjuder på sång och en och annan anekdot från musiklivet!

Hulegårds kapell.

4 juli S:t Petri kyrka – Hulegårds kapell – psalmer & visor får nytt liv

Denna jazztrio består av Manfred Hulebo på piano, Josef Spång på bas och Emil Gustafsson på trummor. De bjuder på musik för alla generationer genom att ta kända, gamla psalmer och folkkära visor och ge dem nytt liv genom nya och intressanta arrangemang. Välkommen att uppleva glädje, tröst, frid och med ett avslappnat sinne få ett möte med Gud genom musiken.

Cecilia Lind & Anders Ehrenstråle.

11 juli Östra Ljungby kyrka – Cecilia Lind & Anders Ehrenstråle - musik som berör

Stämningsfullt och vackert. Denna kväll bjuder duon på låtar som de själva tycker om och som kommit i deras väg under livets gång. Dessutom kommer de att framföra de mest önskade låtarna till dop, bröllop och begravningar. Det blir allt från visa till svängig jazz.

Morups Duo.

18 juli Färingtofta kyrka – Morups duo – en musikalisk resa

Duon består av Anders Delin, gitarr och renessansluta och Maria Löfberg, sång. De tar dig med på en resa som startar i engelskt 1500-tal, går vidare till europeisk barock samt via spansk hetta till Hallands väderbitna kust. I programmet finns bl a musik av John Dowland, G F Händel, Manuel De Falla och Maria Löfberg.

Svensson sisters.

25 juli Västra Sönnarslövs kyrka – Svensson sisters – Summer soul

De tre systrarna från Kristianstad sjunger ofta var för sig i olika musikaliska sammanhang och rör sig över ett stort spektrum av genrer såsom soul, gospel, jazz och visa. Ikväll förenas de i ett varierat program med utvalda favoriter.

Daniel Beskow.

1 augusti S:t Petri kyrka – Daniel Beskow - Solorecital

Den prisbelönta pianovirtuosen Daniel Beskow bjuder på verk av Haydn, Mozart, Beethoven och Schubert.

EN-duo.

8 augusti Östra Ljungby kyrka – EN-duo – svängigt och stillsamt med cello, sång och piano

Duon består av Erika Persson – cello och piano samt Nina Granat – cello och sång. Med glimten i ögat och musiken i kroppen spelar och sjunger de både klassisk- och folkmusik uppblandad med visor från den traditionella låtskatten. På ett smidigt och lekfullt sätt varieras celloduetter med både piano och sång.

Gospel Stompers.

15 augusti  Vedby kyrka – Gospel Stompers – en salig blandning

Spelstilen har en förankring i tradjazzen, som kan beskrivas som glad och medryckande musik med rötter i New Orleans. Gruppen bjuder i kväll på glad jazzmusik med rötter i både negro spirituals och gospel. Ballader och andliga visor finns också på repertoaren, precis som väckelsesånger.