Ett rött blockljus brinner.
Foto: Andreas Berheide /Mostphotos/Ikon

Gör en insats i jul – hjälp en medmänniska

Volontär på Jul i Gemenskap

Just nu söker vi efter volontärer som vill vara med så att vi kan göra vårt gemensamma julfirande så bra som möjligt. Själva julfirandet kommer vara på julafton kl. 12.30–17.00. Om man inte kan vara med under hela firandet så finns möjlighet att hjälpa till en stund.

Olika uppgifter:

Praktiskt arbete - dukning och diskning

Detta är ett uppdrag som till viss del kan utföras innan julafton då lokalerna ska ställas iordning men vi behöver också vara några stycken som arbetar på julafton lite före, under och lite efter firandet.

Aktivitet/pyssel för barn

Vi tror att det skulle vara bra om det finns möjlighet för barnen att leka och eller pyssla. Även om föräldrar är med och har ansvar för sina barn så är det extra roligt att leka och pyssla när någon har planerat lite i förväg och håller i trådarna.

Sång och musik

Vi har en förhoppning om att kunna ha ca 45 minuters underhållning/musikquiz/allsång och det skulle bli extra fint om det finns någon som kan spela något instrument, t.ex. gitarr, piano eller dragspel.

Julklappsutdelare (gärna med röda kläder, luva och riktigt eller låtsasskägg)

Vi kommer ha julklappsutdelning och då vore det väldigt stämningsfullt om tomtefar tomtemor och/eller Nisse kommer på besök.

Kanske har du något annat som du skulle vilja bidra med till julfirandet än de uppgifter som vi har tänkt på. Hör av dig i så fall.

För mer information eller anmälan, kontaka diakon Anna Djurbäck. Vi kommer också att ha en informationsträff tisdag 14 december kl. 18 i Kinna församlingshem.

Vill du skänka julklappar eller julmat till den som behöver?

Tillsammans kan vi hjälpa fler att fira jul med sina nära och kära! För att så många som möjligt i våra församlingar ska få fira jul med julmat och julklappar behöver vi hjälpas åt. Har du möjlighet att bidra till en glädjefylld jul? I första hand önskas presentkort i lokala butiker här i Mark på exempelvis 200- 300 kronor som sedan kan fördelas vidare av diakoniteamet efter behov. Du kan lämna in presentkort eller swisha din gåva till pastoratets diakoni, nummer 123 669 57 87 (märk med ”Julgåva”) ända fram till 20 december.