Svenska kyrkan i Kind Besöksadress: Klockaregatan 2, 51254 Svenljunga Postadress: Box 109, 51223 Svenljunga Telefon:+46(325)612000 E-post till Svenska kyrkan i Kind

Strömsfors kapell

Svenljungabygdens församling

Strömsfors kapell togs ur bruk den 7 oktober 2018 och såldes under 2019.

Strömsfors kapell byggdes som en brukskyrka till Strömsfors bruk. Dåvarande ägarna fam Nylander fann Strömsfors i behov av en gudstjänstlokal och bygget påbörjades 1916. Den första predikan hölls den 18 mars 1917. Redan 1921 sker en ombyggnad ”så att fullständig högmässa och nattvard kan hållas.” I anslutning till kapellet finns en separat klockstapel, vilken är uppförd över fam Nylanders gravkapell. En särskild kapellstiftelse förvaltade kapellet. Kapellet såldes under 2019 och ägs inte längre av Svenska kyrkan.