Svenska kyrkan i Kind Besöksadress: Klockaregatan 2, 51252 Svenljunga Postadress: Box 109, 51254 Svenljunga Telefon: +46(325)612000 E-post till Svenska kyrkan i Kind

Strömsfors kapell

Svenljungabygdens församling

Strömsfors kapell togs ur bruk den 7 oktober 2018.

Strömsfors kapell byggdes som en brukskyrka till Strömsfors bruk. Dåvarande ägarna fam Nylander fann Strömsfors i behov av en gudstjänstlokal och bygget påbörjades 1916. Den första predikan hölls den 18 mars 1917. Redan 1921 sker en ombyggnad ”så att fullständig högmässa och nattvard kan hållas.” I anslutning till kapellet finns en separat klockstapel, vilken är uppförd över fam Nylanders gravkapell. En särskild kapellstiftelse förvaltar kapellet.