Präst till Tranemo församling med inriktning mot gudstjänstutveckling

Välkommen att söka tjänst i Svenska kyrkan i Kind

Svenska kyrkan i Kind och Tranemo församling söker dig som är prästvigd i Svenska kyrkan och vill vara med och utveckla gudstjänstlivet. Du jobbar med viktiga frågor så som; Hur är vi kyrka? Hur delas evangelium? Hur bygger vi församling? Du kommer ha kollegor i pastoratet och i församlingen men också i verksamhetsområdet som består av Länghem, Dalstorp och Tranemo församlingar.

Tranemo församling är en av sju församlingar i Svenska kyrkan i Kind. Tranemo kommun är levande och växande! Här finns det skolor från förskola till gymnasium och ett rikt idrottsliv. Stor företagsamhet, riklig inflyttning och nybyggnation tillsammans med mycket vacker natur i och kring tätorten.

Vi söker dig som vill arbeta utåtriktat och i samverkan och välkomna människor till gemenskap. Du vill jobba för att utveckla och variera gudstjänstlivet i församlingen. Du vill också jobba för att utveckla de ideellas plats i gudstjänsten. Du finns också med i det ekumeniska samarbetet. Du möter gärna människor mitt i livet i vardag och fest genom gudstjänster, kyrkliga handlingar och samtal. Du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt och tillsammans med dina kollegor, ideella och församlingsbor vill du vara med och bygga en omsorgsfull och diakonal miljö. Du har en bred teologisk erfarenhet och är duktig på att hitta nya uttryckssätt att dela evangelium med människor i samverkan. Du är flexibel och när du tar dig an en uppgift, driver du processen i mål.

Medlemskap i Svenska kyrkan är krav för tjänsten. B-körkort är också ett krav för tjänsten. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tillträde: efter överenskommelse

Vill du veta mer kontakta:

Monica Esborn, Verksamhetsområdeschef i Länghem, Dalstorp och Tranemo församlingar
Mail eller tel: 0325-61 21 21

Patric Cerny, Kyrkoherde i Svenska kyrkan I Kind
Mail eller tel: 0325-61 20 50

Fackliga representanter:

KyrkA, Ib Pihlblad tel:0703 066 644
Vision, Peter Nordén tel:0325- 61 21 04

Vi använder oss här av löpande rekrytering. Så länge tjänsten ligger ute är den möjlig att söka.

Din ansökan med personligt brev, CV och löneanspråk vill vi ha till: Kinds pastorat, box 109 512 23 Svenljunga. Märk kuvertet med "Prästtjänst Tranemo".
Du kan också maila din ansökan

Tranemo kyrka altare

Tranemo

Välkommen till Tranemo församling