Svenska kyrkan i Kind Besöksadress: Klockaregatan 2, 51252 Svenljunga Postadress: Box 109, 51254 Svenljunga Telefon: +46(325)612000 E-post till Svenska kyrkan i Kind

Gudstjänst i Kindaholm

Kyrkan har firat gudstjänst i snart 2000 år. Vi har tagit emot denna tradition från tidigare generationer och fått i uppdrag att förvalta den till dem som kommer efter oss.

I Kindaholms församling firar vi mässa varje söndag i någon av våra kyrkor, för det mesta kl 10. Mässan bärs upp av fyra pelare: Samling, Ordet, Måltiden och Sändning. Vi samlas i kyrkorummet men det är också en inre samling där vi förbereder oss inför mötet med Jesus.

I Ordets gudstjänst lyssnar vi till vad Gud har att säga till oss genom bibelläsning och predikan. Sedan talar vi till Gud genom kyrkans förbön. Under Måltiden får vi ta emot Jesus och förenas med honom på djupet när vi tar emot nattvardens bröd och vin. Mässan avslutas med Sändning då vi blir utsända till vår vardag igen.

Vi tar emot brödet i handen och antingen doppar eller dricker ur kalken. Vill du ha glutenfritt oblat så säg till prästen vid altarrunden.

Den som tar emot nattvarden ska vara döpt och tro att man tar emot Kristus själv. Vill du hellre ta emot välsignelsen lägger du höger hand på vänster axel.

När det inte är mässa brukar vi fira friluftsgudstjänst, musikgudstjänst eller Samtal om Livet där vi ofta samtalar med en inbjuden gäst.

Se under Kalender för tider och kyrkor då vi firar gudstjänster.