Foto: Gustaf Hellsing IKON

Sommarutställningar i kyrkorna

Under juli och augusti visas utställningar i församlingens kyrkor

Öppen kyrka

Under juli och augusti månad är kyrkorna i Bergshammar, Tuna, Lunda (Jönåker) och Kila öppna på lördagar och söndagar kl. 11.30-15.00

(Även i samband med gudstjänst och sommarmusik m.m. förstås)

 

Utställningar

I kyrkorna visas också olika utställningar. Ta gärna en tur och se dem allihop!

Bergshammars kyrka
Fotoutställningen ”Gamla Riksettan genom Kiladalen”.
Kiladalens församling ligger längs med den gamla Riksettan (E4) och sommarens utställning följer den vägeni bild och text. Utställningen är sammanställd av Mats Hedblom som också kommer att berätta om fotografierna efter mässan i Bergshammars kyrka den 1 september  10.00.

Förutom foton visas ”Frälsarkransen i sten och textil”. 
Frälsarkransen är ett modern radband med pärlor som symboliserar olika delar i livet. I kyrkan finns två frälsarkransar i större storlek; en i sten som målats av barn i församlingen, och en i textil tillverkad av församlingens textilgrupp.

Tuna kyrka

Brudkronor och dopdräkter
Församlingens kronor och dopdräkter är väl värda att se, men framförallt är de till för att användas. Den som ska gifta sig eller bli döpt i församlingen kan låna brudkrona eller dopdräkt.

(Ska ni gifta er eller ha ett dop? Funderar ni över musiken? På Kiladalens dag den 31 augusti spelas dop- och vigselmusik kl 13.00. På plats finns också en präst som svarar på frågor dop, vigsel eller något annat!)

Lunda kyrka

”Livets pärlor - frälsarkransen i glas” 

Kila kyrka

”Mosaiken talar”
Den unika kormosaiken i Kila kyrka har fyllt 50 år men fortsätter och tilltala människor i alla åldrar. Vad är det som den gyllene mosaiken, föreställande det himmelska Jerusalem, säger till oss? Vad ser och tänker du när du står framför den?

(Under Kiladalens dag den 31 augusti är det en gemensam samling inför mosaiken där den i musik och ord ”kommer till tals”)