Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Kiladalens församling Besöksadress: Kiladalens församling, 61170 Jönåker Postadress: SKOLVÄGEN 28, 61170 JÖNÅKER Telefon:+46(155)57002 E-post till Kiladalens församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

GUDSTJÄNSTFORUM

Den goda gudstjänsten

Gudstjänstfördjupning

Sedan 2008 pågår här i Kiladalens församling ett projekt kring Gudstjänstfördjupning - samtal kring "den goda gudstjänsten". Samtal och samråd har pågått sedan dess och fortsätter. Välkommen att delta i det som nu kallas GUDSTJÄNSTFORUM.


 Projektet

 Projektet är ett samarbete mellan Strängnäs och Stockholms stift. Fyra personer från Kiladalens församling deltog i en en kurs för att därefter påbörja samtalen i hemförsamlingen kring "den goda gudstjänsten". Dessa samtal resulterade i en mängd ord som beskrev olika gudstjänstupplevelser och dessa har i sin tur sammanfattats i tre stycken VÄRDEORD. Läs mer om dem under rubriken.
 

Värdeorden

 * Närvaro
* Mänskligt
* Livskraft

Gudstjänsten

Gudstjänst handlar om relation till Gud, varandra och oss själva. Om vi firar en gudstjänst med värdeord hämtade från människors erfarenheter här i vår församling så utgår den från våra förutsättningar och möjligheter.
De lyfter också fram en viktig del av vår gudstjänst, nämligen att gudstjänsten är vår gemensamma gåva och ansvar, som vi får hjälpas åt att vårda och bära.