Kils pastorat

Kils pastorat Besöksadress: Långgatan 35-37, 66530 Kil Postadress: Box 157, 66524 Kil Telefon: +46(554)688080 E-post till Kils pastorat

Stöd och hjälp

Våra församlingar och vår personal erbjuder stöd och hjälp.

Diakoni

Diakoni är kyrkans engagemang i samhället där vi vill uppsöka, hjälpa och stödja dem som är i kroppslig och själslig nöd. Diakon Ann Bjerknes och diakoniassistent Märit Arpi arbetar på olika sätt med diakoni i form av enskilda samtal, grupper och uppsökande verksamhet.

Leva vidare

Att förlora en nära anhörig innebär en mycket stor påfrestning. Därför kan vi i Kils pastorat erbjuda stödsamtal i olika former, enskilt eller i grupp. Syftet med gruppsamtal är bland annat att dela det svåra med andra i liknande situation. Att höra andra dela med sig av sina upplevelser och tankar kan göra sorgen uthärdlig. Kanske känner du dig osäker på hur du ska leva vidare och då kan ett enskilt samtal med diakonen ge dig vägledning.

Oavsett om du nyligen förlorat en nära vän eller anhörig eller om sorgen ägt rum för länge sedan är du välkommen att kontakta oss.

Någon att tala med

Ibland vänds livet upp och ned och då kan det vara gott att få någon att tala med. Våra präster eller vår diakon finns för dig. För präster och diakoner i Svenska kyrkan gäller tystnadsplikt. Kontaktuppgifter till våra präster hittar du under kontakta oss.

Ventilen

Ventilen, vad är det? Jo, det är en gruppverksamhet för barn och unga som bedrivs inom Kils församling. Där får barnen och ungdomarna träffas och bara vara, de stöttar varann och får genom gruppsamvaron hjälp med att sätta ord på sina känslor. Elva år efter starten har Ventilen blivit ett begrepp. Läs mer >>

Kontakt diakoni

Ann Bjerknes