Fotografier

Så här hanterar vi fotografier i Kils pastorat.

Vi använder inte fotografier i vår marknadsföring utan ett samtycke och godkännande från dem som går att identifiera på bilderna. Ett samtycke kan när som helst upphävas av den som gett sitt samtycke till publicering.

Kils pastorat ger ut församlingsbladet ”Kilskriften” som har utgivningsbevis och ansvarig utgivare. Den lyder därmed under Tryckfrihetsförordningen (TF) och Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL). Det innebär att GDPR:s regler angående medgivande av publicering av personuppgifter (till exempel namn och foto) inte gäller då TF och YGL går före GDPR-förordningen i dessa fall. Kils pastorat tar så långt det är möjligt hänsyn till individers personliga integritet och avstår från att publicera personuppgifter som kan upplevas som intrång i den personliga integriteten.

Bilder tas vid offentliga arrangemang i våra lokaler. Bilder tas också vid aktiviteter inom verksamhetsområdena, efter samtycke från medverkande kan de komma att publiceras. Foton som sparas Kils pastorats bildarkiv är inte sökbara via personuppgifter.