Kävlinge församling söker ny kyrkoherde

Är Du den vi söker ?

Kävlinge ligger strax norr om Lund och är en församling med 6 kyrkor, 7500 medlemmar och ca 50 anställda.  Vi är ett mycket aktivt och positivt arbetslag.

Samhället växer och invånarantalet beräknas nästan fördubblas på en 10-års period.

Församlingens profil är uttalat folkkyrklig, bl.a. med både rik barn-, och ungdomsverksamhet, egen förskola och en mycket stor och bred musikverksamhet samt en tydlig miljö-profil.

Musiken sträcker sig från dragspelsorkester, via dansband, gospelkör, tradionell kyrkokör, barn-, och ungdomskörer till pensionärskör.

Vi har också en stor diakoniverksamhet med bl.a. pensionärsklubb, syföreningar, besöktjänstgrupp och sopplunch.

Gudstjänstlivet är rikt och det kommer fler gudstjänstfirare i våra gudstjänster och mässor för varje år.

De senaste åren har konfirmandfrekvensen legat på 200% av aktuell åldersgrupp i församlingen.

Vi har också god kontakt med skolor, kommun, äldreboende och företag på orten.

Vi är en del av den världsvida kyrkan med vänförsamlingar på olika platser i världen.

I miljöarbetet har vi en av de första kyrkorna i landet som fått ja till solceller på taket, vi har får på en kyrkogård, bikupor på flera ställen och en äppelkatedral.

Vår kyrkoherde har varit här i 28 år och mycket av det som finns i församlingen har sin initiativtagare och inspiratör i honom men nu söker vi hans efterträdare. Om Du är intresserad av att vara med i processen framåt, där vi tillsammans, anställda, förtroendevalda och frivilliga skall ta tillvara församlingens goda traditioner men också tänka och göra nytt så hör av Dig.

Kyrkoherdetjänsten är tilltänkt att tillträdas i mars 2020.

Skicka din intresseanmälan till:  bert.hellberg@svenskakyrkan.se
eller ring Kyrkorådets ordförande Bert Hellberg, tfn 0763-96 73 69

Välkommen till Kävlinge församling !