Katrineholmsbygdens församling Besöksadress: Bievägen 3, 64146 KATRINEHOLM Telefon: +46(150)77201 E-post till Katrineholmsbygdens församling Webbplats

Vem var Martin Luther?

Vad innebar reformationen och vad betyder den idag? Här hittar du vad som händer i vår församling

Katrineholms församlingshem

Bibelateljé

Vi formulerar oss med olika kreativa uttryckssätt kring tro och tvivel, längtan och hopp.

Vi träffas lördagarna 18 februari, 20 maj, 21 oktober

kl 15.00-18.00 och avslutar med helgsmål i kyrkan.

Att leva sann som människa

Mening, livsglädje, ett ärligt språk och frihet var viktiga ord för Martin Luther på 1500-talet. De kom ur hans eget liv och hans egna erfarenheter. Vad betydde de för Luther? Vad står de för idag, i vår tid, i våra liv?

"Meningen med mitt liv" -22 mars med Sara Hökpers, präst

"Ett ärligt språk" -19 april med Anna Jarl, präst

"Livsglädje" -4 oktober med Karola Lindqvist Wahlbeck, präst

"Frihet" -29 november med Mats Askeljung, präst

Dessa onsdagar träffas vi i församlingshemmet på Norr kl 18.45, mässa kl 18.00 för den som vill.

Reformationsåret i Nävertorp

Söndag 15 januari kl 15.00 Högmässa med kyrkkaffe. Maria Gabrielsäther visar bilder och berättar om Martin Luther.

Söndag 12 februari kl 15.00 Mässa med kyrkkaffe. Vi ser på filmen om Martin Luther tillsammans.

Söndag 19 februari kl 15.00 Högmässa på Reformationsdagen. Miniföredrag vid kyrkkaffet, "Ett levande ord" med Ninni Ledfelt.

Söndag 12 mars kl 15.00 Högmässa med kyrkkaffe. Sara Hökpers berättar om Martin Luther och vad han var ute efter egentligen.

4-8 september-en resa till Tyskland i Martin Luthers fotspår. Ledare är Maria Gabrielsäther och Gunilla Celing i samarbete med King Tours.

Söndag 24 september kl 15.00 Högmässa med kyrkkaffe. Bordssamtal med Maria Gabrielsäther. Återträff för Tysklandsresan.

Söndag 8 oktober kl 15.00 Högmässa med kyrkkaffe. Vi diskuterar och formulerar vår katekes med Ninni Ledfelt och Maria Gabrielsäther.

Söndag 12 november kl 15.00 Högmässa med kyrkkaffe. Hans Lindholm berättar om "Lag och evangelium – ett livsviktigt lutherskt bidrag i det ekumeniska samtalet".