Katrineholmsbygdens församling Besöksadress: Bievägen 3, 64146 KATRINEHOLM Telefon: +46(150)77201 E-post till Katrineholmsbygdens församling

KYRKRALLY 23-24 september

Kom och se de gamla kyrkorna i vår kommun med utställning av unika textilier och kulturföremål.

23-24 september

Ta bilen, gammal eller ny spelar ingen roll. Gör en utflykt och besök våra vackra kyrkor.

Programmet är en del av Katrineholms 100-årsfirande. Vi öppnar 7 av Katrineholmsbygdens församlings kyrkor under lördag och söndag 23-24 september mellan 10-16 och tar fram och berättar lite om kulturskatter man annars inte får se.

Deltagande kyrkor är Östra Vingåkers kyrka, Julita kyrka, Floda kyrka, Lerbo kyrka, Sköldinge kyrka, Stora Malms kyrka och Katrineholms kyrka.

Under söndagen är det gudstjänst i vissa kyrkor och då blir det lite paus i visningarna, men på flera ställen utformas den som en "visningsgudstjänst" och kan vara extra intressant att vara med om.

Pristävling bland dem som besökt alla medverkande kyrkor.

Enkelt kaffe i alla kyrkor.

Avslutningskonsert med prisutdelning

Kyrkrallyt avslutas med en Kyrkrallykonsert i Katrineholms kyrka 24 september kl 16.00

Det blir MJM med band som bjuder på härligt svängig musik (Mia, Malin och Josefin med Malin Ekstrands trio). Under konserten drar vi vinnare bland dem som besökt alla kyrkor under Kyrkrallyt. Det blir fina priser, bl a en Claestorpsljusstake, skänkt av kommunen och en Vråkruka.