Foto: Mikael Silkeberg

Vuxenkörer

Katarina Nova
Är en ung och ambitiös blandad kör på runt 30 medlemmar med bred repertoar med fokus på konstmusiken. Som medlem i kören krävs en utvecklad röst och körvana. Körledare är sedan 2007 Lars Andersson. 
KONTAKT: lars.andersson@svenskakyrkan.se  

Katarina Kammarkör
Är en blandad kör på omkring 30 medlemmar. Kören har en bred och omfattande repertoar, men med specialisering på den tidiga och moderna klassiska a cappella-repertoaren. Som medlem i kören krävs en utvecklad röst och körvana. Våren 2010 medverkade kören i Mahler-festivalen på Stockholms Konserthus. Körledare är sedan 2007 Hans Vainikainen.
KONTAKT: hans.vainikainen@svenskakyrkan.se  

Cappella Catharinae
Är en blandad kör på omkring 40 personer. Den startades 1969 av Lars-Ewe Nilsson. Kören har genom åren sjungit en stor del av den kyrkomusikaliska repertoaren. Kören har genomfört ett antal turnéer, bland annat till Vietnam och Sydafrika. Som medlem i kören krävs en utvecklad röst och körvana. Våren 2010 medverkade kören i Mahler-festivalen på Stockholms Konserthus, och turnerade i Frankrike. Körledare är sedan 2007 Hans Vainikainen.
KONTAKT: hans.vainikainen@svenskakyrkan.se    
LÄS MER: cappella.se 

Katarina Vokalensemble
Sjunger på gudstjänster och har egna konserter i Allhelgonakyrkan och i Katarina kyrka. Kören består av 30-35 medlemmar. Medlemmar i kören bör ha körvana och utvecklad röst. Kören leds sedan 2003 av Gregory Lloyd.
KONTAKT: gregory.lloyd@svenskakyrkan.se  

Katarina Pop
Kören tar in popmusiken i kyrkorummet. Som medlem bör du ha en utvecklad röst, körvana och känsla för rytmik. Kören leds av Arvid Svenungsson.  
KONTAKT: 
arvid.svenungsson@svenskakyrkan.se  

Katarina Oratoriekör
Lars-Ewe Nilsson leder kören som riktar sig till sångare som är över 50 år eller som vill "komma igång igen".
KONTAKT: lars-ewe.nilsson@telia.com 

Helga Gospel
Katarina församlings största kör där alla är välkomna, både du som sjungit mycket och du som aldrig känt att din röst duger. I och med att vi är många kan vi bära varandra i musiken och forma en varm gemenskap som passar den som kanske inte främst letar efter perfektion men närvaro och innerlighet.
Kören är öppen för alla som vill vara med. Vill du vet mer om kören och när det vi repar, mejla Malin Rudengren.
KONTAKT: Malin Rudengren, malin.rudengren@svenskakyrkan.se