Just nu i Katarina

Vårterminen 2021. Se nedan vad som sker i församlingen just nu.

Katarina kyrka är öppen

Välkommen in för att samtala med någon, lyssna på musik och tända ljus. Kyrkan är öppen 10.00–17.00 alla dagar i veckan.

LIVESÄNDA GUDSTJÄNSTER

På söndagar livesänder vi gudstjänster från Katarina kyrka. Själva livesändningen ser du 11.00 på Facebook. Men du kan även se gudstjänsten senare på hemsidan.
Se tidigare gudstjänster här

Digitala andakter

Dela bön och sång en stund tillsammans. ­Livesänd andakt med våra präster och ­diakoner 9.00 mån–fre på Katarina församlings Facebook-sida.

Webbandakten med delningsrunda 9.30 mån–fre i Facebook-gruppen Webbandakt i Katarina. Du hittar de båda digitala andakterna på församlingens Facebook-sida 

STUDIO KATARINA

Studioprogrammet där vi går på djupet om det vardagliga. Samtal med gäster och musik i Benhuset. Sänds under våren på Facebook och YouTube. 
Se avsnitten här

LIVSSTEGEN 2021

Våren 2021 är fulltecknad. Livsstegen Hösten 2021 startar vi grupper under september och oktober med obligatoriska introduktionsmöten under september månad. Läs mer här

Konst i BENHUSET

Benhuset är en mötesplats för teater, andakt, musik och reflektion i de dödas närhet. Just nu: 21 maj–13 juni konstutställning med Pontus Raud, Karin Häll och Windy Fur Rundgren, läs mer här.

KATARINA KULTURSKOLA

Ett kreativt rum för våra yngsta kreatörer. Här lär de sig sjunga, spela ­teater eller spela ett ­instrument. Nu är vårterminen igång, läs mer här.

Heliga dårars bibelstudium

Öppet för alla som är nyfikna på bibelns texter. Varje onsdag träffas vi digitalt 19.00 till 20.00 på zoom, för att tillsammans reflektera över en av kommande söndags bibeltexter. Inga förkunskaper krävs. Du kan vara med en eller flera gånger . För att komma med på sändlistan och bli inbjuden till samtalet, eller för frågor vänligen maila inger.berselius.danared@svenskakyrkan.se

Hjälptelefon

Till hjälptelefonen kan du ringa när du behöver prata med någon, om du har behov av ekonomiskt stöd eller vill veta mer om någon gruppverksamhet. Du kan också få veta mer om att vara praktikant i våra verksamheter. Vi har avslutat hjälp med att handla. 

Ring Måndag-fredag 9-12
Tel:  08-743 68 60 eller mejla till katarina.forsamling@svenskakyrkan.se  

Socialt arbete

Vårt sociala arbete i församlingen är extra viktigt i dessa tider. Katarina Diakoni möter hjälpsökande i utsatta livssituationer varje vecka. Som en del av en väg tillbaka i livet kan en ekonomisk gåva ibland vara värdefull. Vi förmedlar sådana gåvor till behövande. Om du vill vara med och stötta det arbetet så kommer verkligen ditt bidrag skillnad. Läs gärna mer om hur du kan ge en gåva. Läs gärna mer om hur du kan ge en gåva.

Så har vi öppet

Katarina kyrka

Mån–sön 10.00–17.00

Allhelgonakyrkan

Stängd för tillfället

Katarina Kök & Café

Katarina Kök & Café i församlingshuset är för tillfället stängt.
Receptionen är öppen: mån-tor 10.00-16.00, fre 10.00-13.00