Vi fortsätter hjälpa Ukraina? Det här gör Katarina församling:

Vi samarbetar med Ukrainska församlingen i Stockholm, som ordnar transporter med lastbilar fulla med mat och andra förnödenheter till den ukrainska gränsen. 

Vill du hjälpa Ukraina? 
Det här gör Katarina församling just idag:  

Katarina församling samarbetar med Ukrainska församlingen i Stockholm, som ordnar transporter med lastbilar fulla med mat och andra förnödenheter till den ukrainska gränsen. 

Insamling av pengar
Katarina församling samarbetar med Ukrainska församlingen i Stockholm, som själva åker ner med lastbilar fullmatade med mat som konserver, pasta, torkad frukt och mjölkpulver samt andra förnödenheter till den ukrainska gränsen.  Förnödenheterna transporteras därifrån vidare till de värst krigsdrabbade områdena som Mariupol med flera. Dessa transporter når även utanför de humanitära korridorerna och direkt in till dem som är i nöd. Vill du hjälpa till? Varje krona kommer att användas väl!

Swisha din gåva till följande nummer 123 413 75 35

 

Annat stöd

Migrationsverket har i nuläget platser, både akut och på längre sikt, för den som inte har tak över huvudet. Om vi möter någon som inte ännu har ansökt om uppehållstillstånd kan vi alla ge rätt information: hänvisa till Migrationsverkets lokala kontor eller digitalt. Informera om att ansökan om uppehållstillstånd behöver göras inom 90 dagar.  
 
Katarina församling kommer inte medverka i någon privat förmedling av boende av säkerhetsskäl. Vi hänvisar till de organisationer som erbjuder boende på uppdrag av staden eller migrationsverket:  
- Om du har ett rum, sommarstuga eller lägenhet att erbjuda:  kontakta Stadsmissionen: https://www.stadsmissionen.se/vad-vi-gor/ukraina/boende-ukraina 
 
- Stockholm stad söker efter tomma bostäder innanför kommungränsen, som under en övergångsperiod kan användas som bostad för nyanlända. Om du har ett privat boende i form av omöblerad lägenhet, dvs ej boende i familj i Stockholms stad hänvisar vi dig till:  https://socialtstod.stockholm/nyanlanda/bostad/hyr-ut-din-bostad/ 
 
När ukrainska familjer får placering i vårt närområde söker vi samverkan med Södermalms stadsdelsförvaltning för att erbjuda mötesplatser i våra befintliga verksamheter.  
 
Övrig information vad Katarina församling gör just idag: 

Goda grannar erbjuder Rådgivning, Samhällsinformation, språkträning och öppen förskola för nyanlända och asylsökande i samarbete mellan Katarina församling och Stockholms moské: https://www.svenskakyrkan.se/katarina-/goda-grannar 
 
Handarbetskafeet: https://www.svenskakyrkan.se/katarina/handarbetscafe 
 
ACT
Eller vill du ge en gåva genom Svenska kyrkans internationella arbete i Ukraina: swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet.