Vill du hjälpa behövande i vår närhet!

Katarina församling samarbetar med Stockholms moské som delar ut mellan 50-100 matpaket med basvaror som pasta, ris, mjöl och olja till behövande. Vill du bidra, läs mer här!

I vår närhet lever människor som är papperslösa, hemlösa eller i fattigdom. Var och en har olika historier och bakgrund. Trots våra goda intentioner att vara ett mänskligt samhälle så hamnar en del människor mellan stolarna. För en del familjer räcker inte Migrationsverkets ersättning på långa vägar. För någon annan blev ansökan om uppehållstillstånd för komplicerad, och nu finns inget arbetstillstånd. Det kan också handla om långvarigt missbruk. 

 

Varje vecka delar Stockholms moské ut mellan 50-100 matpaket med basvaror som pasta, ris, mjölkpulver och mjöl. Varje matpaket kostar drygt 400 kr. En stor del av insamlingen till matpaketen görs i moskén och via biståndsorganisationen Islamic Releif, men även företag donerar pengar och mat. Längre ner kan du läsa några exempel på livsöden bland dem som får hjälp med mat.

Inom ramen för Goda grannar, vårt samarbete med Stockholms moské öppna vi nu möjligheten att bidra till hela eller delar av matpaketen.  

Vill du bidra:
Swisha din gåva till följande nummer 123 413 75 35,
skriv Goda Grannar i meddelandefältet.

Ett matpakets innehåll: 
Ris
Bönor
Linser
Pasta
Olja
Salt
Socker
Fiskkonserv
Te
Mjöl
Krossade tomater
 

Berättelser om några som får hjälp:

Carina kom från Ukraina för tre månader sedan. Hon är 25 år och har två barn, 11 och 9 år. Båda barnen går i skola där de bor i Upplands Väsby. Carina och hennes barn har hämtat flera matpaket eftersom ersättningen från Migrationsverket inte räcker till.

 —

Abeba kom från Eritrea för elva år sedan.  Idag är hon 55 år och lever som papperslös. Hon har ett utvisningsbeslut och hon är redo att lämna Sverige men Migrationsverket skickar inte någon till Eritrea på grund av det ostabila läget i landet. Hon får inte jobba eftersom hon har ett utvisningsbeslut. Ibland hittar hon burkar att panta. Hon har vänner som ger henne tak över huvudet och mat för dagen. För att bidra med något till hushållet får hon matpaket.  


  
Tomas och Karin är båda över pensionsåldern, de är födda och uppvuxna i Sverige men hamnade tidigt i alkoholmissbruk och har ingenstans att bo. Ibland får de övernatta i Stadsmissionens boenden. De kommer ofta till moskén och äter lite eller för att få hjälp med kläder.  

George kom från Libanon för nästan 20 år sedan, som 17-åring. Han hade då förlorat hela sin familj i inbördeskriget. Han lärde sig snabbt språket och har jobbat på Scania i många år. Han vill göra rätt och vara hederlig. Han har ännu inte fått uppehållstillstånd eftersom något blev fel i hans ansökan om asyl. På grund av det felet i hans ansökan kan han inte få uppehållstillstånd men han kan heller inte få ett pass för att åka tillbaka till Libanon. Han är nu 38 år, bor i skogen och kommer nästan dagligen till moskén för att få ett mål mat och duscha.